Alasti nukkuminen

6 syytä nukkua alasti

Tiede on puhunut. Riisu pyjama, ota sukat jalasta, kiskaise t-paita päältä ja – mikä tärkeintä: unohda alusvaatteet.

torstai 7. heinäkuuta 2016 teksti Babak Arvanaghi

Nukut paremmin

Kun nukut, ruumiinlämpösi alenee, ja kun heräät, ruumiinlämpö kohoaa. Jos käytät yöpukua, kehosi ei välttämättä tunnu kyllin viileältä. Silloinnukut rauhattomasti, käännät jatkuvasti kylkeä, hikoilet enemmän ja heräät nuutuneena.

Ihosi on terveempi

Päivän aikana osa kehostasi saa hyvin vähän ilmaa. Tällaisia osia ovat esimerkiksi jalat, kainalot ja sukuelimet, jotka ovat usein useiden vaatekerrosten peitossa. Kun annat ihosi tuulettua kunnolla yön aikana, vältyt esimerkiksi sieni-infektioilta.

Pysyt nuorena

Kun kehosi on viileä nukkuessasi, elimistössäsi erittyy enemmän melatoniinia ja monia kasvuhormoneja. Ne vaikuttavat kehoosi nuorentavasti. Jos nukut vaatteet päällä, hormoneja erittyy vähemmän.

Pysyt hoikkana

Kun nukut kunnolla, stressihormoni kortisolin määrä elimistössä alenee. Toisaalta huono uni aiheuttaa kortisolin määrän kohoamisen. Korkeisiin kortisoliarvoihin on yhdistetty useita sivuvaikutuksia – muun muassa ruokahalun kasvaminen ja painon lisääntyminen.

Rakkauselämä paranee

Rakkaushormoni oksitosiinia erittyy muun muassa ihokontaktissa. Jos sinä ja kumppanisi nukutte alasti, joka yö sitä erittyy suuria määriä. Se ilmenee parempana seksielämänä ja vähentää stressaantumista.

Sukuelimesi rakastavat sitä

Sekä miesten että naisten sukuelimet voivat paremmin, kun ne pääsevät välillä vapaasti kiristävistä ja kuumista alusvaatteista. Miehillä kivekset viilenevät kauempana kehosta. Tämä parantaa siittiöiden laatua.

Naisille vaatteiden vähentäminen merkitsee vähemmän hiivatulehduksia. Hiivasieni ei viihdy viileässä ja ilmavassa vaan suosii lämmintä ja kosteaa ympäristöä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: