Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Terveys

Naisen vatsa

Terveys on fyysistä ja psyykkistä

Keho ja terveys liittyvät yhteen. Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka harrastavat säännöllisesti liikuntaa ja syövät terveellisesti ja monipuolisesti, auttavat samalla itseään pysymään fyysisesti ja psyykkisesti terveenä. Säännöllinen liikunta ehkäisee myös stressiä ja masennusta. Lisäksi se parantaa unen laatua, lisää elinvuosia ja pienentää lihastulehdusten ja muiden ikääntymiseen liittyvien kroonisten sairauksien riskiä. Terveellinen ja monipuolinen ravinto voi myös ehkäistä kroonisia sairauksia, auttaa nukkumaan paremmin, pitää verensokerin tasaisena ja painon kurissa. Huono ja liian vähäinen uni on haitaksi terveydelle, sillä uni vahvistaa immuunijärjestelmää sekä kohottaa mielialaa ja tehostaa oppimiskykyä ja muistia. Tutustu artikkeleihin ja lue lisää terveydestä.

Aivot vaaleanpunaisella taustalla
© Shutterstock

Mitä on psyykkinen terveys?

Psyykkinen terveys vaikuttaa siihen, miten ihminen pystyy kohtaamaan elämän eri haasteita. Ihmisillä, joilla on pitkäaikaisia mielenterveyden ongelmia, on kohonnut riski sairastua masennukseen. He eivät myöskään elä niin pitkään kuin ihmiset, joiden psyykkinen terveydentila on hyvä.
Tutkijoiden mukaan mielenterveyttä voi edistää keskittymällä oman elämän yksilöllisiin, sosiaalisiin ja rakenteellisiin elementteihin. Yksilölliset elementit ovat säännöllinen liikunta, riittävä uni, mielekäs arki sekä positiivinen käsitys omasta itsestä. Sosiaaliset elementit liittyvät omaan lähiympäristöön ja rakentaviin ihmissuhteisiin. Ja rakenteelliset elementit taas turvallisuuteen, hyvää talouteen ja asumisoloihin.

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota