Vieras nainen tuottaa miehen spermaan vikkelämpiä siittiöitä

Tutkimuksessa todettiin, että miehen siemennesteen laatu ja määrä vaihteli sen mukaan, laukesiko mies itsetyydytyksen jälkeen katseltuaan tuttua vai vierasta naista. Tulos viittaa siihen, että syrjähypyille on biologinen perusta.

onania

Yhdysvalloissa tutkittiin, mitä tapahtui, kun 21 heteroseksuaalista 18–23-vuotiasta miestä harrasti itsetyydytystä pornofilmiä katsellen.

Miehet näkivät kuusi filmiä, joissa esiintyivät sama nainen ja sama mies. Seitsemännessä filmissä oli uusi nainen, mutta mies oli edelleen sama. Miehet tottuivat kuudessa ensimmäisessä filmissä olleeseen naiseen, joten seitsemännen pätkän nainen vaikutti vieraalta. Tutkimus suoritettiin 15 päivän kuluessa.

Vieras nainen tuotti nopeasti siemensyöksyn

Jokaisen filmipätkän aikana tutkijat mittasivat, miten pitkän ajan kuluessa miehet saivat siemensyöksyn. Sen jälkeen tutkittiin myös sperman määrä ja laatu.

Tuloksista selvisi, että keskimäärin miehet saivat siemensyöksyn selvästi nopeammin silloin, kun he katselivat heille vierasta naista. Lisäksi vieraan naisen katselun tuottaman sperman määrä oli suurempi ja siittiöiden laatu parempi.

Tutkijat totesivat myös, että mitä tutumpi nainen miehelle oli, sitä kauemmin siemensyöksyn saaminen kesti. Tutun naisen katselu tuotti myös vähemmän ja heikkolaatuisempaa spermaa kuin vieraan naisen aiheuttama kiihotus.

Nopeat syrjähypyt tuottavat paljon lapsia

Tutkijat selittävät tuloksia sillä, että evoluution kuluessa miehelle on ollut hyötyä vieraan naisen tuottamista nopeista siemensyöksyistä ja vikkelistä siittiöistä. Siten miehellä on ollut hyvät mahdollisuudet levittää geenejään ripeästi myös parisuhteen ulkopuolella.

Lisäksi tutkijat arvelevat, että vieraan naisen kanssa sperman laatu on parempaa, koska mahdollisuuksia saattaa tämä raskaaksi on vähän. Vakituiseen kumppaniin sen sijaan ei tuhlata hyvälaatuista spermaa, sillä luultavasti hänen kanssaan miehellä on jo jälkikasvua. Todennäköisyys, että vieras nainen on harrastanut seksiä toisen miehen kanssa, on myös suuri, joten miehen pitää varmistaa mahdollisuutensa suvunjatkamiseen mahdollisimman korkealaatuisella spermalla.

Katsaus maailman miesten peniksen pituuteen.

Seksi vieraan kanssa vahvisti

Syrjähypyt ja seksisuhteet jopa muiden ihmislajien kanssa ovat vahvistaneet ihmisen selviytymismahdollisuuksia. Lue lisää alla olevasta artikkelista: