Paras ajankohta seksille

Aamulla, päivällä vai illalla? Seksi on erilaista eri aikaan päivästä.

Aamuseksi on parasta

Elämä on usein kiivastahtista, ja seksi saa elämässämme vuoron vain silloin, kun sille muilta kiireiltä jää aikaa.

Tämä ei kuitenkaan aina ole paras idea, sillä todella hyvä seksi saattaa vaatia onnistuakseen juuri tietyn ajankohdan.

Aihetta tutkineen urologian professori Harry Fischin mukaan vuorokauden voi seksiä ajatellen jakaa kolmeen osaan, kertoo ScienceDump-sivusto.

Aamu

Useimmilla miehillä on herätessään erektio, ja Harry Fischin mukaan siitä kannattaisi ottaa ilo irti.

Aamuisin testosteronitaso on korkeimmillaan, ja jos takana on pitkä yöuni, miehellä riittää kuntoa pitkäänkin vaakamamboiluun.

Aamuseksi parantaa lisäksi vastustuskykyä koko loppupäivän ajaksi, koska seksi vapauttaa IgA-nimistä, tulehduksilta suojaavaa vasta-ainetta.

Keskipäivä

Jos työ on stressaavaa, seksi on hyvä lounasvaihtoehto. Näin neuvoo Joseph Pinzone ScienceDump-sivustolla.

Seksi laskee verenpainetta ja voi siten myös lievittää stressiä. Rakastellessa vapautuu myös testosteronia ja estrogeenia, jotka lisäävät elimistön kykyä vastustaa stressisairauksia.

Ilta

Seksi parantaa yöunta. Tämän katsotaan johtuvan siitä, että rakastellessa vapautuu endorfiini- ja oksitosiinihormoneja, jotka auttavat nukahtamisessa.

Toisaalta iltaisin seksi ei aina jaksa kiinnostaa, koska monet ovat väsyneitä päivän rasituksista. Illan seksituokiot tahtovat myös jäädä lyhemmiksi kuin aamuiset nautinnot.

Päätelmä

Helpommin ehkä sanottu kuin sekstattu, mutta Harry Fischin mukaan seksiä kannattaisi harrastaa aamuisin. Heittäydy siis täysin rinnoin ja palkein lemmen iloihin ennen kuin riennät töihin!