Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tästä syystä mies saa helpommin orgasmin

INTIIMIVYÖHYKE: Miesten on tunnetusti naisia helpompi päästä tilaan, jossa mielihyvää tuottavat viestiaineet alkavat pommittaa aivoja. Tämä voi johtua monista seikoista.

Shutterstock

Tutkijoiden yleinen käsitys on se, että miehen orgasmin tehtävänä on kannustaa häntä levittämään siementään ja jatkamaan sukuaan. Nainen sen sijaan voi tulla raskaaksi ilman seksuaalista hekumaakin.

Kun orgasmi ei ole tältä osin välttämätöntä, sen saavuttaminen on hivenen työläämpää.

Tämä voi olla yksi selitys sille, miksi miesten on naisia helpompaa saavuttaa hekuman huippu eli orgasmi, vaikka naisilla onkiin klitoriksessaan kaksinkertainen määrä hermopäätteitä verrattuna peniksen hermopäätteisiin.

Seksuaalisuus alkaa korvien välistä

Toinen selitys saattaa piillä miehen ja naisen seksuaalisuuden eroissa.

Karkeasti yleistettynä miesten seksuaalisuus alkaa haaroista ja naisilla se kumpuaa enemmänkin korvien välistä.

Korealainen tutkimus vuodelta 2013 osoitti toiminnallisella magneettikuvauksella, että romanttinen erotiikka aktivoi naisten aivoja enemmän kuin fyysinen erotiikka ja että hienovaraisemmat viittaukset seksiin kiihottivat naisia enemmän kuin suoraviivainen seksin kuvaus.

Miehillä tilanne oli täysin päinvastainen.

Aivot ja keho kulkevat epätahdissa

Naisten seksuaalisuutta mutkistaa myös se, että heidän aivonsa ja kehonsa eivät ole aina yhtä mieltä siitä, kuinka kiihottuneita he ovat, ja siksi seksuaalisen halun herääminen ei aina ilmene esimerkiksi emättimen kostumisena.

Naisilla hekuman huipun saavuttamiseen ja mielihyväaineiden erittymiseen aivoissa vaikuttaa paljon useampi tekijä.

© Claus Lunau

Naisen orgasmi

Tämä kehossa tapahtuu, kun nainen saa orgasmin.

 • Vaihe 1: Kiihottuminen

  Kun nainen kiihottuu seksuaalisesti, verenkierto sukuelimissä lisääntyy. Verisuonet laajenevat, ja häpykieli ja häpyhuulet turpoavat.

  Kesto: Muutamasta minuutista tunteihin.

 • Vaihe 2: Tasanne

  Lisääntynyt verenkierto saa emättimen seinämät turpoamaan ja kovettumaan. Häpykieli herkistyy niin paljon, että sen pää vetäytyy välttääkseen suoraa kosketusta.

  Kesto: Useita minuutteja.

 • Vaihe 3: Orgasmi

  Emätin ja sitä ympäröivät kudokset supistelevat. Myös kohtu supistelee ja kohoaa. Tällöin kohtuun syntyy alipaine, joka auttaa siemennestettä kulkeutumaan kohtuun.

  Aivoissa erittyy mielihyvän tunnetta aikaan saavaa dopamiinia ja oksitosiinihormonia, joka luo kiintymyksen ja mielihyvän tunteen.

  Kesto: Tavallisesti muutama sekunti.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota