Shutterstock

Tästä syystä mies saa helpommin orgasmin

INTIIMIVYÖHYKE: Miesten on tunnetusti naisia helpompi päästä tilaan, jossa mielihyvää tuottavat viestiaineet alkavat pommittaa aivoja. Tämä voi johtua monista seikoista.

Tutkijoiden yleinen käsitys on se, että miehen orgasmin tehtävänä on kannustaa häntä levittämään siementään ja jatkamaan sukuaan. Nainen sen sijaan voi tulla raskaaksi ilman seksuaalista hekumaakin.

Kun orgasmi ei ole tältä osin välttämätöntä, sen saavuttaminen on hivenen työläämpää.

Tämä voi olla yksi selitys sille, miksi miesten on naisia helpompaa saavuttaa hekuman huippu eli orgasmi, vaikka naisilla onkiin klitoriksessaan kaksinkertainen määrä hermopäätteitä verrattuna peniksen hermopäätteisiin.

Seksuaalisuus alkaa korvien välistä

Toinen selitys saattaa piillä miehen ja naisen seksuaalisuuden eroissa.

Karkeasti yleistettynä miesten seksuaalisuus alkaa haaroista ja naisilla se kumpuaa enemmänkin korvien välistä.

Korealainen tutkimus vuodelta 2013 osoitti toiminnallisella magneettikuvauksella, että romanttinen erotiikka aktivoi naisten aivoja enemmän kuin fyysinen erotiikka ja että hienovaraisemmat viittaukset seksiin kiihottivat naisia enemmän kuin suoraviivainen seksin kuvaus.

Miehillä tilanne oli täysin päinvastainen.

Mitä elimistössä tapahtuu orgasmin aikana? Perehdy asiaan videon avulla.

Aivot ja keho kulkevat epätahdissa

Naisten seksuaalisuutta mutkistaa myös se, että heidän aivonsa ja kehonsa eivät ole aina yhtä mieltä siitä, kuinka kiihottuneita he ovat, ja siksi seksuaalisen halun herääminen ei aina ilmene esimerkiksi emättimen kostumisena.

Naisilla hekuman huipun saavuttamiseen ja mielihyväaineiden erittymiseen aivoissa vaikuttaa paljon useampi tekijä.

© Claus Lunau

Naisen orgasmi

Tämä kehossa tapahtuu, kun nainen saa orgasmin.

Vaihe 1: Kiihottuminen

Kun nainen kiihottuu seksuaalisesti, verenkierto sukuelimissä lisääntyy. Verisuonet laajenevat, ja häpykieli ja häpyhuulet turpoavat.

Kesto: Muutamasta minuutista tunteihin.

Vaihe 2: Tasanne

Lisääntynyt verenkierto saa emättimen seinämät turpoamaan ja kovettumaan. Häpykieli herkistyy niin paljon, että sen pää vetäytyy välttääkseen suoraa kosketusta.

Kesto: Useita minuutteja.

Vaihe 3: Orgasmi

Emätin ja sitä ympäröivät kudokset supistelevat. Myös kohtu supistelee ja kohoaa. Tällöin kohtuun syntyy alipaine, joka auttaa siemennestettä kulkeutumaan kohtuun.

Aivoissa erittyy mielihyvän tunnetta aikaan saavaa dopamiinia ja oksitosiinihormonia, joka luo kiintymyksen ja mielihyvän tunteen.

Kesto: Tavallisesti muutama sekunti.