Orgasmi top

Tästä syystä mies saa helpommin orgasmin

Miesten on tunnetusti naisia helpompi päästä tilaan, jossa mielihyvää tuottavat viestiaineet alkavat pommittaa aivoja. Tämä voi johtua monista seikoista.

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Tutkijoiden yleinen käsitys on se, että miehen orgasmin tehtävänä on kannustaa häntä levittämään siementään ja jatkamaan sukuaan. Nainen sen sijaan voi tulla raskaaksi ilman seksuaalista hekumaakin.

Kun orgasmi ei ole tältä osin välttämätöntä, sen saavuttaminen on hivenen työläämpää.

Tämä voi olla yksi selitys sille, miksi miesten on naisia helpompaa saavuttaa hekuman huippu eli orgasmi, vaikka naisilla onkiin klitoriksessaan kaksinkertainen määrä hermopäätteitä verrattuna peniksen hermopäätteisiin.

Seksuaalisuus alkaa korvien välistä

Mitä elimistössä tapahtuu orgasmin aikana? Perehdy asiaan videon avulla.

Toinen selitys saattaa piillä miehen ja naisen seksuaalisuuden eroissa.

Karkeasti yleistettynä miesten seksuaalisuus alkaa haaroista ja naisilla se kumpuaa enemmänkin korvien välistä.

Korealainen tutkimus vuodelta 2013 osoitti toiminnallisella magneettikuvauksella, että romanttinen erotiikka aktivoi naisten aivoja enemmän kuin fyysinen erotiikka ja että hienovaraisemmat viittaukset seksiin kiihottivat naisia enemmän kuin suoraviivainen seksin kuvaus.

Miehillä tilanne oli täysin päinvastainen.

>> Okei, ehkä mies sitten saa helpommin orgasmin, mutta kumman orgasmit ovat parempia, miehen vai naisen?

Aivot ja keho kulkevat epätahdissa

Naisten seksuaalisuutta mutkistaa myös se, että heidän aivonsa ja kehonsa eivät ole aina yhtä mieltä siitä, kuinka kiihottuneita he ovat, ja siksi seksuaalisen halun herääminen ei aina ilmene esimerkiksi emättimen kostumisena.

Naisilla hekuman huipun saavuttamiseen ja mielihyväaineiden erittymiseen aivoissa vaikuttaa paljon useampi tekijä.

Naisen orgasmi

? VAIHE 1 K I I H O T T U M I N E N Kun nainen kiihottuu seksuaalisesti, verenkierto sukuelimissä lisääntyy. Verisuonet laajenevat, ja häpykieli ja häpyhuulet turpoavat. Kesto: Muutamasta minuutista tunteihin.

|

? VAIHE 2 TA SA N N E Lisääntynyt verenkierto saa emättimen seinämät turpoamaan ja kovettumaan. Häpykieli herkistyy niin paljon, että sen pää vetäytyy välttääkseen suoraa kosketusta. Kesto: Useita minuutteja.

? VAIHE 3 O R G A S M I Emätin ja sitä ympäröivät kudokset supistelevat. Myös kohtu supistelee ja kohoaa. Tällöin kohtuun syntyy alipaine, joka auttaa siemennestettä kulkeutumaan kohtuun. Aivoissa erittyy mielihyvän tunnetta aikaan saavaa dopamiinia ja oksitosiinihormonia, joka luo kiintymyksen ja mielihyvän tunteen. Kesto: Tavallisesti muutama sekunti.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: