Oralsex er den sikre vej til orgasme

Suuseksi on varma tapa saada orgasmi

Suuseksi tuo uutta kipinää rakkauselämään. Etenkin naisen kannattaa rohkaista kumppaniaan käyttämään suutaan muuhunkin kuin pelkkään puhumiseen, sillä suuseksi on varma tapa kiihottaa nainen orgasmiin.

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015 teksti Gorm Palmgren

Mitä enemmän ikää, sitä vähemmän suuseksiä

Suuseksiä harrastavat eniten (jopa 70–80 prosenttia) nelissäkymmenissä olevat ja sitä nuoremmat ihmiset. Heidän keskuudessaan suuseksi on yleisin seksin harrastamisen muoto sekä naisilla että miehillä.

Tätä vanhemmat ikäluokat puolestaan eivät tunnu olevan yhtä innostuneita suuseksistä, ja etenkin naisten kohdalla suuseksin määrä vähenee nopeasti. Vain 19 prosenttia eläkeikäisistä naisista harrastaa suuseksiä ja samanikäisistä miehistäkin vain 30 prosenttia.

Suuseksi on vanhana yhtä hauskaa kuin nuorenakin

Lukuja vääristää kuitenkin se, että vanhemmat ihmiset rakastelevat vähemmän kuin nuoret, ja jos tutkimustuloksia tarkastellaan lähemmin, totuus alkaa näyttää erilaiselta.

Keski-ikäiset ja sitä vanhemmat nimittäin pitävät suuseksistä miltei yhtä paljon kuin yhdynnästä, jossa penis työnnetään vaginaan.

Suuseksi antaa orgasmeja

Vuonna 2006 Australiassa tehtiin tutkimus, johon osallistui miltei 20 000 miestä ja naista. Tutkimustulosten mukaan suuseksiä kannattaa harrastaa, sillä etenkin naisten mahdollisuus saada orgasmi kasvoi huomattavasti, jos he saivat rakastelun aikana kumppaniltaan suuseksiä.

Jos kumppani kiihottaa naista aktin aikana myös huulillaan ja kielellään, jopa 90 prosenttia naisista saa orgasmin. Jos kyseessä on vaginaalinen yhdyntä, orgasmin todennäköisyys on vain 49 prosenttia.

Miehille seksin harjoittamisen tavalla ei näyttänyt olevan yhtä suurta merkitystä, vaan he saavuttavat orgasmin suunnilleen yhtä todennäköisesti tavasta riippumatta.

Katsaus maailman miesten peniksen pituuteen.

Onko suuseksi sinun juttusi?

Tee – anonyymisti – seksitesti ja vertaa omaa seksielämääsi toisen petipuuhiin.

Lähde

Sexual Practices at Last Heterosexual Encounter and Occurrence of Orgasm in a National Survey The Journal of Sex Research Volume 43, Number 3, 2006

Hyvä tarjous Tieteen Kuvalehdestä

3 nroa Tieteen Kuvalehteä 9,90. Napsauta tästä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: