Sex tema

Saatko tarpeeksi?

Harrastamme seksiä keskimäärin kerran viikossa. Se on vähemmän kuin miesten ja naisten kuvailema ihanteellinen seksin määrä.

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015 teksti Gorm Palmgren

Seksiä kerran viikossa

Jos vaakamamboa harrastetaan vain kerran viikossa, kunto ei kasva eikä seksinnälkä tyydyty. Tätä useammin seksi ei kuitenkaan keskimäärin kuulu ihmisten elämään.

Kun vielä otetaan huomioon, että vuonna 2004 tehdyn yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan keskimääräinen yhdyntä kestää vain seitsemän minuuttia, kovin suuresta seksi-iloittelusta ei voida puhua.

Ikääntyminen ei vie haluja

Nuoret harrastavat seksiä iäkkäämpiä ihmisiä enemmän, ja seksuaalinen aktiivisuus vähenee ikävuosien karttuessa. Ero ei kuitenkaan ole niin suuri kuin luulisi.

Siinä missä 16–24-vuotiaat sekstailevat keskimäärin hiukan yli viisi kertaa kuukaudessa, eläkeikään ehtineetkin harrastavat seksiä vielä noin kahdesti kuussa.

Hormonit ohjailevat seksihaluja

Nuorten suuremman seksuaalisen aktiivisuuden katsotaan olevan kytköksissä vilkkaaseen sukupuolihormonien tuotantoon. Lisäksi iäkkäämmät ihmiset ovat tyypillisesti olleet pitkään yhdessä saman partnerin kanssa, mikä voi osaltaan vähentää seksuaalista uteliaisuutta.

Katsaus maailman miesten peniksen pituuteen.

En saa tarpeeksi

Kun lukee vuonna 2006 tehtyä australialaistutkimusta, jossa oli mukana 20 000 miestä ja naista, voi vain ihmetellä, miksi emme hyppää toistemme kanssa sänkyyn hiukan useammin.

Tutkimuksen mukaan miehet olisivat halunneet seksiä keskimäärin 4–6 kertaa viikossa. Myös naiset olivat sitä mieltä, että seksiä ei ollut tarpeeksi: he olisivat halunneet saada sitä 2–3 kertaa joka viikko.

Kaikesta päätellen sekä miehet että naiset potevat seksuaalista nälkää. Siinäpä ongelma, jonka luulisi olevan helposti ratkaistavissa!

Saatko SINÄ liian vähän?

Vai onko tarjonta liiallista? Saatko seksiä enemmän kuin muut? Tee testi, niin tiedät, minkälaisissa kantimissa oma seksielämäsi on muihin verrattuna.

Lähteet

The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grownups. Dr. Harry Fisch, 2014

Sexual Practices at Last Heterosexual Encounter and Occurrence of Orgasm in a National Survey The Journal of Sex Research Volume 43, Number 3, 2006

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: