Runsas seksi tekee onnettomaksi

Harrastatko vaakamamboa joka päivä? Lopeta välittömästi! Seksi useita kertoja viikossa tekee hallaa mielialalle.

Seksi onni

Piehtaroitko kumppanisi kanssa lakanoiden välissä maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin? Sinun kannattaisi ehkä suitsia halujasi.

Liika seksivoi nimittäin olla myös ongelma. Uuden tutkimuksen mukaan parit, jotka harrastavat seksiä vain kerran viikossa, ovat onnellisimpia.

Tutkimukseen osallistui 30 000 yhdysvaltalaista

Nyt tehty tutkimus perustui kolmeen neljänkymmenen viime vuoden aikana tehtyyn tutkimukseen, joihin osallistui yhteensä yli 30?000 yhdysvaltalaista.

Yhdessä tutkimuksista 25?000 yhdysvaltalaista vastasi vuosina 1989–2012 lukuisiin kysymyksiin, jotka käsittelivät kaikkea mahdollista uskonnosta seksiin.

Vastaukset paljastivat, että parit olivat sitä onnellisempia, mitä enemmän he harrastivat seksiä – tiettyyn rajaan asti. Heidän mielialansa kuitenkin laski, jos he harrastivat sitä enemmän kuin kerran viikossa. Sääntö päti, olipa tutkittavien sukupuoli, ikä tai suhteen pituus mikä hyvänsä.

Sama ilmiö toistui myös kahden muun tutkimuksen tuloksissa. Toiseen niistä osallistui 335 pitkässä suhteessa elänyttä henkilöä ja toiseen 2?400 avioparia.

Yhdyntöjen kaksinkertaistuminen teki parit onnettomiksi

Aiemmin tänä vuonna yhdysvaltalaisen Carnegie Mellon -yliopiston tutkijat tulivat samaan tulokseen kokeessa, johon osallistui 128 iältään 35–65-vuotiasta henkilöä, jotka kaikki olivat heteroseksuaaleja ja naimisissa.

Tutkijat jakoivat avioparit kahteen ryhmään. Niiden kolmen kuukauden aikana, jonka koe kesti, toinen ryhmä jatkoi seksielämäänsä normaalisti, kun taas toisen ryhmän piti kaksinkertaistaa viikottaisten yhdyntöjen määrä.

Osallistujat vastasivat ennen koetta ja sen jälkeen laajaan kyselyyn, joka koski heidän persoonallisuuttaan, tunne-elämäänsä ja seksuaaliviettiään. Tulos oli yllättävä. Ryhmä, joka oli lisännyt seksuaalista aktiivisuutta, nautti seksistä vähemmän, halusi seksiä vähemmän ja tunsi itsensä onnettomammaksi.

Kumpikin tutkimus käsitteli vain pareja, joten se ei kerro mitään siitä, pitäisikö myös sinkkujen yrittää hillitä seksuaalista aktiivisuuttaan ja vähentää seksi yhteen kertaan viikossa.

Liika seksi on pahaksi – mutta miten pitäisi suhtautua heikkoon erektioon?

Saattaa siis hyvinkin olla, että seksin harrastaminen useita kertoja viikossa ei ole tie onneen. Entä sitten kun sitä KUITENKIN harrastetaan, mistä asennoista miehet ja naiset pitävät eniten ja onko heikko erektio merkki halun puutteesta? Testaa 10 vahvan seksimyytin paikkansapitävyys artikkelissa: