Penis aamu ilo

10 asiaa, joita et tiennyt peniksestä

Minkäkokoinen on täydellinen, miksi sillä pitää olla nimi, miten vältät sen kutistumisen, ja kuinka monta bakteeria pikkuveljessä voi olla? Tarjoamme sinulle penisoppaan, jota et edes osannut kaivata.

torstai 25. helmikuuta 2016 teksti Jakob Priess

Kaikilla miehillä on sellainen, useimmat pitävät siitä parempaa huolta kuin itsestään, monet pohtivat, onko se kyllin suuri, mutta vain harvat ajattelevat sillä jatkuvasti.

Penis, veitikka, heijari, pikkuveli, heppi, "yksisilmäinen kostaja".

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja tähän on koottu miehen parhaasta ystävästä 10 faktaa, joita et todennäköisesti ole tiennyt.

1. Maailman pisin penis

Jonah Falcon

Jonah Falcon New Yorkista omistaa virallisesti erektiossa pisimmän mitatun peniksen, jonka pituus on 34,3 cm.

45-vuotias Jonah on tyrmännyt toistuvat tarjoukset takoa rahaa pornoteollisuudessa, ja hän yrittää sen sijaan luoda uraa Hollywoodissa vakavasti otettavana näyttelijänä. Toistaiseksi Johania ei ole oikein onnistanut.

2. Maailman ehdottomasti pisin penis

Kenellekään ei varmasti tule yllätyksenä, että maailman parhaiten varustelluin otus maapallolla on sinivalas, joka saa Johan Falconinkin kieltämättä vaikuttavat mitat kalpenemaan rinnallaan.

Sinivalaan penis on voi venyä 4 metriä pitkäksi ja pumpata kumppaniin 20 litraa spermaa yhden parittelun aikana.

3. Annan sinulle nimeksi Hercules

Brittiläisen miestenvaateketjun Jacamon vuonna 2015 tekemässä kyselyssä selvisi, että 73 prosentilla miehistä oli penikselleen nimi.

Vielä yllättävämpää oli se, että yli puolessa (59 prosentissa) tapauksissa nimen oli antanut miehen nykyinen (tai entinen…, ymmärsittehän yskän, naiset?) kumppani. Kyselyn mukaan ”Troy” oli suositumpi nimi kuin ”Hercules”.

Joukko julkisuuden miehiä on enemmän tai vähemmän vapaaehtoisesti joutunut paljastamaan veitikkansa nimen.

Hugh Jackman

Naistenkaatajana tunnettu laulaja Tom Jones kirjoittaa elämäkerrassaan, että hänen heijarinsa nimi on ”Wendell”, Hugh ”Wolverine” Jackmanin ”pikkuveljen" nimi taas on ”Old James Roger”, ja Victoria Beckham kertoi vuonna 2001 televisiohaastattelussa, että hän oli antanut miehensä David Beckhamin vehkeille nimeksi ”Golden Balls”.

4. Aktiivinen penis on iloinen penis

Ilman säännöllisiä erektioita penis voi lyhentyä 1–2 senttiä pituudestaan. Tämä johtuu siitä, että ilman ”kuntoilua” sen lihaskudos menettää joustavuutensa ja kutistuu. Pysyvästi.

Etelä-Illinois'n yliopiston urologian professori Tobias Kohler rauhoittelee kuitenkin miehiä, joilla on meneillään ”kuiva kausi”.

Jos miehellä ei ole fyysisiä vikoja, joiden vuoksi erektion saaminen on mahdotonta, elimistö huolehtii itse peniksen ”kuntouttamisesta” REM-unen aikana.

5. Tupakointi leikkaa siitä 1 senttimetrin

Cigaret impotens

Peniksen jäykistyminen täyteen toimintakuntoon vaatii verta ja toimivaa verenkiertoa. Tupakointi lisää verisuonten kalkkeutumista, joka heikentää verenpääsyä sinne, missä sitä tarvittaisiin – ja voi aiheuttaa peniksen lyhenemisen jopa senttimetrillä.

Ai niin, yksi juttu vielä: tupakointi voi johtaa impontenssiin.

6. Peniksen täydellinen koko on...

Onko peniksen koolla merkitystä?

On ja ei – se voi olla sekä liian iso että pieni riippuen käyttäjäkunnan vaateliaisuudesta.

Naiset suosivat 16 senttimetrin pituisia ja ympärysmitaltaan 12,2 senttimetrin kokoisia peniksiä, osoittaa yhdysvaltalainen tutkimus, joka julkaistiin vuonna 2015 PLOSone -tiedejulkaisussa.

Tällaista penistä vaadittiin ainakin potentiaalisilta aviokumppaneilta.

Kun tutkimuksessa kysyttiin, mikä olisi kokovaatimus yhden illan kumppanille, vaatimukset kasvoivat hieman: parahultainen pituus oli 16,3 senttiä ja ympärysmitta 12,7 senttiä.

Suomalaisten miesten penis on keskimäärin 13,8 senttiä pitkä.

7. Täällä on kylmä, tajuuksä!

Penis statue

Peniksen koko vaihtelee paljon sen mukaan, onko se lepotilassa vai erektiossa.

Tämän osoitti Kinsey-instituutin tutkimus, jossa todettiin myös, että ”lepotilassa olevan peniksen pituudesta ei voida päätellä saman peniksen pituutta erektiossa”.

Koskaan ei siis tiedä, millainen monsteri pikkuruisiinkin Speedoihin voi kätkeytyä.

8. Ainakin 1 389 aktia sekunnissa

The Penguin Atlas of Human Sexual Behavior -teoksen mukaan vuorokaudessa maapallolla harrastaa seksiä vähintään 120 miljoonaa paria.

Se tarkoittaa ainakin 1 389 uutta yhdyntää joka ainoa sekunti.

Jos lukunopeutesi on normaali, 20 833 penistä on käynyt käsiksi puuhaan, jossa ne ovat parhaimmillaan, sen jälkeen kun luit yltä sanat ”The Penguin Atlas....”.

9. Se voi murtua

Banan Broken

Vaikka ihmisen peniksessä ei olekaan luita, se voi murtua.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että erektiossa olevan peniksen verentäyttämien paisuvaisten kalvo puhkeaa tai repeytyy, jolloin seurauksena ovat kuuluva napsahdus ja voimakas kipu.

Puolet penismurtumista tapahtuu yhdynnässä, kun miehen partneri on päällä.

Valtaosa muista murtumista tapahtuu rajun itsetyydytyksen aikana.

10. Ekosysteemi jalkojen välissä

Yhdysvaltalainen tutkijaryhmä tunnisti vuonna 2009 geneettisten analyysien perusteella ympärileikkaamattomien miesten penisten iholta 42 erilaista bakteerilajia.

Kun samat miehet ympärileikkauttivat itsensä, bakteerilajien määrän todettiin romahtaneen.

“Vähän niin kuin kokonainen metsä olisi kaadettu”, totesi yksi tutkijoista, Lance Price, lehdistötilaisuudessa ja jatkoi: “Kun yhtäkkiä tulee enemmän ilmaa ja aurinkoa, koko ekosysteemi muuttuu dramaattisesti.”

Oletko kyllästynyt valeuutisiin ja kaipaat kovaa faktaa?

3 nroa Tieteen Kuvalehteä 9,90. Napsauta tästä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: