Penis_chili

10 kovaa faktaa erektiosta

Erektio on edellytys ihmiskunnan säilymiselle. Näitä kymmentä seikkaa et luultavasti tiennyt peniksen jäykistymisestä.

keskiviikko 21. lokakuuta 2015 teksti Babak Arvanaghi

1. Erektio ja sen kolme tyyppiä

Tutkijat erottavat erektioissa kolme tyyppiä: psyykkinen saa alkunsa fantasioista, fyysinen kosketuksesta ja yöllinen syntyy REM- eli vilkeunivaiheen aikana.

2. Erektio on havaittu jo ennen syntymää

Ultraäänitutkimuksissa on onnistuttu havaitsemaan erektioita jopa vain 16 viikon ikäisillä sikiöillä.

3. Edes kuolema ei estä erektiota

Jos mies kuolee pystysasentoon, veri virtaa kohti jalkoja. Osa siitä ohjautuu penikseen, minkä vuoksi erektioita esiintyy esimerkiksi hirttämällä teloitetuilla.

4. Erektiossa penis muistuttaa bumerangia

Vain osa peniksestä on kehon ulkopuolella. Vatsaonteloon jäänyt osa on kaareva, minkä vuoksi jäykistyneen elimen muodosta tulee mieleen bumerangi. Tämä voidaan nähdä esimerkiksi yhdynnästä otetuissa magneettikuvissa.

5. Penis on luuton

Mursujen siitinluita.

Ihminen on yksi harvoista nisäkkäistä, joilla ei ole peniksessään luuta. Ihmisen esi-isillä oli siittimessään sekä luu että piikkejä.

Siitinluun puuttuminen ei tarkoita sitä, etteikö penis voisi katketa. Näin voi käydä, jos paisuvaiskudoksen ympärillä olevat kalvot repeävät.

6. Hämähäkki ja jatkuva erektio

Brasilianvaeltajahämähäki on maailman myrkyllisin hämähäkki. Sen hermomyrkky voi pahimmillaan tappaa ihmisen. Lievemmissä tapauksissa se voi tuottaa miehelle kivuliaan erektion, joka kestää päiviä.

7. Penis nousee 11 kertaa päivässä

Mies saa keskimäärin erektion 11 kertaa päivässä. Erektioista kolmesta viiteen syntyy yöllä, ja usein yksi niistä jatkuu aamuun saakka.

8. Oikea ravinto vahvistaa erektiota

Kreikkalaisen urologisten sairauksien tutkimuslaitoksen mukaan ravinnolla on vaikutusta erektion voimakkuuteen. Ilmeisesti sitä voimistaa Välimeren ruokavalio.

9. Mittaa penis päältä

Keskimäärin penis on erektiossa 13,2 senttiä pitkä. Jos peniksen pituus mitataan oikein, se on mitattava täydessä erektiossa. Mittanauhan pää asetetaan peniksen päälle kiinni mahaan ja mitta otetaan virtsaputken päähän saakka.

10. Donitsi ja lakritsi voivat edistää erektiota

Yhdysvaltalainen hajujen ja makujen tutkimiseen keskittynyt Chicago’s Smell and Taste Treatment and Research Foundation havaitsi vuonna 1995, että donitsin tuoksu sekoitettuna lakritsin tuoksuun kasvattaa verentungosta peniksessä 32 prosenttia. Niitä voi siis käyttää lemmenlääkkeenä.

Luonnossa kaikki keinot ovat sallittuja

Koukuilla varustettu penis tai kemiallisia aseita käyttävät siittiöt. Luonnossa yksilöt yrittävät kaikin keinoin varmistaa kumppanin löytymisen ja oman jälkeläisen syntymisen. Lue lisää artikkelista:

Viihdyttävää ja opettavaista lukemista koko perheelle

3 nroa Tieteen Kuvalehteä 9,90. Napsauta tästä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: