Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

sex men women
Ihminen - Seksi

Onko miehillä suuremmat seksihalut kuin naisilla?

Tutkimusten mukaan miehet ajattelevat seksiä kaksi kertaa niin usein kuin naiset. Sen perusteella ei kuitenkaan voida tehdä yleistyksiä seksielämän vireydestä.

Kyllä ja ei. Roimasti yleistäen voidaan sanoa, että parikymppisillä ja sitä nuoremmilla miehillä on suuremmat seksihalut kuin samanikäisillä naisilla. Miesten sukupuolivietti on voimakkaimmillaan tuossa iässä. Sitten se vähitellen heikkenee. Naisten seksihalut sen sijaan kasvavat ja saavuttavat huippunsa vasta vaihdevuosien lähestyessä.

Naisten halut lisääntyvät iän myötä

Usein nelikymppiset naiset ovat innokkaampia seksiin kuin heidän samanikäiset miespuoliset kumppaninsa. Texasin yliopiston psykologi David Buss kollegoineen esitti vuonna 2010 teorian, jonka mukaan vaihdevuosia lähestyvien naisten seksiviettiä lisää se, että he tiedostamattaan pyrkivät käyttämään jäljellä olevan hedelmällisen aikansa mahdollisimman tehokkaasti.

Toinen yhdysvaltalainen tutkimus vuodelta 2010 puolestaan toteaa, että miehet kyllä katsovat pornoa ja masturboivat enemmän kuin naiset. Miehillä on myös jonkin verran enemmän lyhytaikaisia seksikumppaneita kuin naisilla.

Toisaalta yhdyntöjen määrässä oli vain hyvin pieni ero miesten ja naisten välillä. Kun vuoden 2010 tuloksia verrattiin vuonna 1993 tehtyyn selvitykseen, ilmeni, että erot seksihaluissa olivat kaventuneet.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota