Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Onko G-piste olemassa?

Erityinen erogeeninen alue, joka sijaitsee muutaman senttimetrin korkeudella emättimen seinämässä ja joka voi aiheuttaa aivoissa huumaavan viestiainemyrskyn. Näin G-pistettä kuvaillaan usein. Totuus kuitenkin on, että ilopiste aiheuttaa yhä edelleen tieteellisiä kiistoja.

Shutterstock

G-piste on olemassa – ainakin siinä tapauksessa, että sillä tarkoitetaan naisen emättimen etuseinämää ja siitä 5–6 senttiä ylemmäs ulottuvaa erogeenista aluetta, jonka ärsytys kiihottaa seksuaalisesti.

Sitä vastoin lääketieteellinen tutkimus ei ole vielä vastannut tyhjentävästi kysymykseen, onko nautinnon lähde jokin anatominen rakenne. Vuonna 2017 The Journal of Sexual Medicine -tiedelehdessä julkaistussa artikkelissa kerrottiin, että 13:lta 32–97-vuotiaana kuolleelta naiselta ei löydetty ruumiinavauksessa G-pistettä.

Kolme seksiasentoa ärsyttää G-pistettä

  • © Ken Ikeda Madsen

    Takaa

  • © Ken Ikeda Madsen

    Päällä

  • © Ken Ikeda Madsen

    Jalat ylhäällä

Tutkija: Nimi on harhaanjohtava

Rutgersin yliopistossa vuonna 2011 tehdyissä aivokuvauksissa saatiin kuitenkin viitteitä G-pisteen olemassaolosta.

Emättimen etuseinämän ärsytys aktivoi nimittäin enemmän ja laajemmin aivosoluja kuin klitoriksen ärsytys. Artikkelin päälaatija Barry Komisaruk pitää G-piste-nimitystä harhaanjohtavana ja suosittelee käyttämään sen sijasta G-aluetta.

Lue myös:

Seksi

INTIIMIVYÖHYKE: Näin monta naista saa suihkuorgasmin

3 minuuttia
Seksi

Uusi koe paljasti, mistä miehen seksihalu kumpuaa

2 minuuttia
Seksi

Biseksuaalit saavat superhedelmällisiä lapsia

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota