Seksuelle partnere

Nuoret naiset aktiivisia seksihommissa

Miehillä on elämänsä aikana yleensä enemmän seksikumppaneita kuin naisilla. Tämä voi osaksi johtua siitä, että aikaisemmin seksuaalisesti aktiivisia naisia ei katsottu hyvällä. Nykyisin nuoret naiset osaavat hankkia kokemuksia siinä missä miehetkin.

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015 teksti Gorm Palmgren

Suurimmalla osalla ihmisistä on luultua vähemmän seksikumppaneita. Puolella miehistä on ollut korkeintaan kuusi partneria, kun naiset ovat olleet keskimäärin vain neljän miehen kanssa.

Miehillä kaksinkertainen määrä kumppaneita

Loput miehet eivät kuitenkaan ole yhtä pidättyväisiä, sillä joka kolmas mies sekä joka viides nainen on ollut sukupuoliyhteydessä ainakin kymmenen eri kumppanin kanssa. Tilastollisesti tämä tarkoittaa sitä, että keskimääräinen seksikumppaneiden määrä on melko suuri: miehillä 14 ja naisilla 7. Tämä johtuu siitä, että uusiin suhteisiin helposti ryhtyvien määrä vaikuttaa voimakkaasti tilastoihin.

Nuoret naiset ovat vapaamielisimpiä

Naisista seksuaalisesti vaihtelunhaluisimpia ovat 25–34-vuotiaat, joista 30 prosenttia on ollut sukupuolisuhteessa vähintään kymmenen eri miehen kanssa. Miehillä vastaava ryhmä on 45–54-vuotiaat. Heistä 43 prosentilla on ollut vähintään kymmenen kumppania.

Tämä voi myös tarkoittaa, että naiset ovat alkaneet vasta viime aikoina vapautua seksuaalisesti ja hyväksyä seksin harrastamisen useiden kumppaneiden kanssa. Miehet sen sijaan ovat jo pitkään kokeneet voivansa harrastaa seksiä vapaammin ja vailla tiukkoja moraalisia kahleita.

Kuinka monta kumppania SINULLA on ollut?

– Ja minkä ikäisenä harrastit ensimmäisen kerran seksiä? Tee Tieteen Kuvalehden seksitesti ja vertaa seksielämääsi toisten kokemuksiin.

Lähde

Artikkeli perustuu tutkimukseen Changes in sexual attitudes and lifestyles in Britain through the life course and over time. The Lancet (2013) Vol. 382, No. 9907

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: