komea mies

Tiede: Näistä asioista naiset kiinnostuvat miehissä

Naiset tarvitsevat vastakkaisen sukupuolen edustajaa taatakseen itselleen jälkeläisiä. Tutkimusten mukaan se, millaiset miehet saavat naiset syttymään, on kaikkea muuta kuin sattuman kauppaa.

torstai 14. huhtikuuta 2016 teksti Karine Kirkebæk

Tiedostamattaan naiset tarkkailevat miehiä ja heidän fyysisiä piirteitään, jotka ratkaisevat, kiinnostuuko nainen miehestä vai ei.

Jos miehen ulkonäkö täyttää fyysiset vaatimukset, lisääntymisen edellytykset ovat olemassa.

Tutkimuksissa on selvitetty erilaisia fyysisiä piirteitä, jotka eniten saavat naiset kiinnostumaan miehistä.

1. Kapea vyötärö ja leveät hartiat

Tutkimuksessa, jossa oli mukana muun muassa Harvardin yliopiston psykologian professori Aaron N. Glassenberg, selvitettiin, millainen miesvartalo on naisten mieleen.

Miehet, joilla on kapea vyötärö, V:n mallinen ylävartalo ja leveät hartiat kiinnostivat naisia eniten.

Lisäksi naiset pitivät miehistä, jotka olivat heitä itseään pidempiä ja joiden kasvot olivat symmetriset, sillä nämä piirteet viestivät terveistä geeneistä.

2. Matala ääni

Matala ääni lähettää tyydytyksen signaaleja naisen vartalon läpi.

Lontoon yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että matala ääni viestii raamikkaasta vartalosta.

Kaikkein kiinnostunenpia naiset olivat sellaisesta matalasta äänestä, joka oli hieman käheä, sillä se antaa viitteitä siitä, että mies ei isosta koostaan huolimatta vaikuta kovin aggressiiviselta.

3. Lihakset – mutta ei liikaa

Kalifornian yliopistontutkimuksessa keskityttiin siihen, mitä mieltä naiset ovat miesten lihaksista.

Tutkimuksessa tultiin siihen tulokseen, että naiset pitävät lihaksikkaista miehistä: arvioinneissaan naiset pitivät lihaksikkaita uroita kaikkein seksikkäimpinä. Toisaalta lihaksikkaat miehet eivät naisten mielestä sitoudu kumppaniinsa.

Miehet, joiden lihakset olivat keskitasoa, olivat eniten naisten mieleen.

4. Harmaata ohimolla

Jotkut pyskologit puhuvat George Clooney -ilmiöstä. Sillä tarkoitetaan sitä, että naiset kiinnostuvat itseään vanhemmista, hyvännäköisistä miehistä.

Vuonna 2010 tehdyssä tutkimuksessa, jossa oli mukana 3 770 koehenkilöä, tultiin siihen lopputulokseen, että kun naiset saavuttavat taloudellisen riippumattomuuden, he kiinnostuvat enemmän itseään vanhemmista, ulkonäöltään miellyttävistä miehistä.

Tutkimuksen johtaja Fhionna More totesi PsychCentral-sivustolle, että taloudellinen riippumattomuus antaa naisille itseluottamusta valita kumppanikseen itseään vanhempia, hyvännäköisiä miehiä, joilla on valtaa.

5. Hymy pois

Luulisi, että miehen leveä hymy ja ilon osoittaminen saisivat naiset heikoiksi, mutta itse asiassa kanadalainen British Columbian yliopistossa tehty tutkimus selvitti, että naiset eivät pidä hymyileviä miehiä puoleensavetävinä. Naisia tuntuivat kiinnostavan eniten miehet, jotka näyttivät ylpeiltä ja vahvoilta.

Hymy vie naisen ajatukset ystävien väliseen kanssakäymiseen, joten he tulkitsevat hymyn niin, että mies ei ole vahva.

Toisaalta, vaikka hymyilevät miehet eivät olekaan naisten suosiossa, niin naiset, jotka hymyilevät, miellyttävät miehiä.

6. Mies punaisessa

Tutkimuksessa, johon osallistui naisia Isosta-Britanniasta, Kiinasta, Saksasta ja Yhdysvalloista, todettiin, että punaiseen pukeutuneet miehet vetävät naisia puoleensa.

Punainen väri viestii voimaa, valtaa ja vahvuutta. Jo Rooman valtakunnan aikaan mahtavat miehet käyttivät punaisia vaatteita.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: