Shutterstock

Luuloa ja tietoa naisen ejakulaatiosta

INTIIMIVYÖHYKE: Harvaan ilmiöön liittyy niin paljon outoja uskomuksia kuin naisen ejakulaatioon. Onko neste virtsaa? Ejakuloivatko vain pornotähdet? Tieteellä on vastaus.

1. Sitä tapahtuu vain eroottisissa elokuvissa

LUULOA Miljoonat naiset eri puolilla maailmaa ejakuloivat sukupuoliaktin aikana toisinaan tai usein. Siitä, kuinka moni nainen maailman 3,5 miljardista naisesta laukeaa ejakuloiden, ei ole tarkkaan selvillä.

Kun tieteelliset tutkimukset aiheesta vuoteen 2013 käytiin systemaattisesti läpi, selvisi, että naisista 10-54 prosenttia saattaa ejakuloida seksin aikana.

Aiheen johtava tutkija, ranskalainen Samuel Salama on arvioinut yhden muun tutkimuksen yhteydessä, että ”kaikki naiset kykenevät siihen, jos heidän kumppaninsa tietävät, mitä tekevät”.

Nesteen määrä vaihtelee. 320 naisella määrä oli keskimäärin hieman alle 6 senttilitraa, osoitta tutkimus, joka julkaistiin The Journal of Sexual Medicine -aikakauslehdessä vuonna 2013.

2. Se on vain pissaa

SEKÄ ETTÄ Vastaus riippuu siitä, keneltä kysyy.

Esimerkiksi Samuel Salama ranskalaisesta Le Chesnaysa sijaitsevasta Parly II -yksityissairaalasta on analysoinut tutkimuksessaan vain seitsemän naisen ejakulaationesteen.

Kahdella naisella neste oli identtistä virtsan kanssa. Viidellä muulla naisella virtsasta löydettiin myös prostataspesifistä antigeeniä, PSA:ta. Pääosa nesteestä oli kaikilla naisilla peräisin virtsarakosta.

Tanskalainen tutkimus yhden naisen ejakulaationesteestä osoitti, että vain 50 prosenttia siitä oli virtsaa.

3. Ejakulaatio tapahtuu vain, kun ärsytetään G-pistettä

LUULO Ei voida sanoa, etteikö ejakulaatiota saataisi aikaan myyttisestä G-pisteestä, jos se onnistutaan löytämään ja sitä pystytään stimuloimaan.

Suihkuorgasmi voi tapahtua sekä emätinorgasmin (mukaan lukien G-pisteorgasmi) että klitoriksen kiihottamisen aikana.

Näiden kahden ilmiön liittäminen toisiinsa johtuu todennäköisesti siitä, että kumpaakin on tutkittu laajemmin tieteellisesti vasta aivan viime vuosina.

Jopa Aristoleksen aikana arveltiin, että myös naiset voivat ejakuloida

Jopa Aristoleksen aikana arveltiin, että myös naiset voivat ejakuloida – vaikka käsitys sitten unohtui vuosisadoiksi.

© Shutterstock

4. Naisen ejakulaatio on uusi ilmiö

LUULO Vaikka naisen ejakulaatiota ei olisi mainittu peruskoulun biologian tunnilla, kun opettajasi selvitti elämän synnyn ihmeitä, niin naisen anatomia sen paremmin kuin sukupuolisen iloittelun muodotkaan eivät ole muuttuneet merkittävästi useisiin tuhansiin vuosiin.

Varhaisimmat kuvaukset naisen ejakulaatiosta ovat Aristotelekselta - noin 300 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Euroopassa asia kuvattiin vasta 1400-luvulla, kun alankomaalainen lääkäri Levenius Lemnius kirjoitti asiasta kiemuraisin sanankääntein, joista paljastui, että hän piti nestettä virheellisesti siemennesteenä.

5. Ejakulaatio on turha

SEKÄ-ETTÄ Maailma on luonnollisesti täynnä lapsia, jotka ovat saaneet alkunsa ilman suihkuorgasmia. Samuel Salaman mukaan on kuitenkin selvää, että naisen ejakulaationeste leviää emättimeen niin, että siittiöiden matka kohti munasolua helpottuu.

Lisäksi ejakulaationesteen emättimen ph-lukua alhaisempi arvo tekee ympäristöstä vähemmän "vihamielisen" emäksisille siittiöille.