Naisen ejakulaatio2
Ihminen - Seksi

Luuloa ja tietoa naisen ejakulaatiosta

Harva asia herättää niin paljon kysymyksiä kuin naisen ejakulaatio. Kuinka paljon sinä tiedät siitä? Testaa tietosi.

1. Sitä tapahtuu vain eroottisissa elokuvissa

LUULOA Miljoonat naiset eri puolilla maailmaa ejakuloivat sukupuoliaktin aikana toisinaan tai usein. Siitä, kuinka moni nainen maailman 3,5 miljardista naisesta laukeaa ejakuloiden, ei ole tarkkaan selvillä.

Kolmen eri yhdysvaltalaisen kyselytutkimuksen tulokset viittaavat siihen suuntaan, että 6–13 prosenttia naisista kokee ajoittain ”ruiskuorgasmin”.

Aiheen johtava tutkija, ranskalainen Samuel Salama on arvioinut yhden muun tutkimuksen yhteydessä, että ”kaikki naiset kykenevät siihen, jos heidän kumppaninsa tietävät, mitä tekevät”.

Ejakulaationesteen määrä vaihtelee suuresti. Joiltakuilta sitä erittyy vain pieni snapsilasillinen, kun taas toiset täyttäisivät eritteellään keskisuuren vesilasin.

2. Se on vain pissaa

SEKÄ ETTÄ Vastaus riippuu siitä, keneltä kysyy.

Varmasti osa ejakulaatioeritteestä on virtsaa, mutta asiasta ei ole tehty laajoja tieteellisiä tutkimuksia.

Esimerkiksi Samuel Salama ranskalaisesta Le Chesnaysa sijaitsevasta Parly II -yksityissairaalasta on analysoinut tutkimuksessaan vain seitsemän naisen ejakulaationesteen.

Kahdella naisella neste oli identtistä heidän virtsansa kanssa, ja viidellä se koostui vaihtelevasti virtsaan sekoittuneista emättimen ja Skenen rauhasten eritteistä. Pääosa nesteestä oli kaikissa tapauksissa peräisin virtsarakosta.

Tanskalaisessa tutkimuksessa, jossa analysoitiin yhden naisen erite, selvisi, että vain 50 prosenttia siitä oli virtsaa.

3. Ejakulaatio tapahtuu vain, kun ärsytetään G-pistettä

LUULO Ei voida sanoa, etteikö ejakulaatiota saataisi aikaan myyttisestä G-pisteestä, jos se onnistutaan löytämään ja sitä pystytään stimuloimaan.

Ejakulointia voi esiintyä sekä emätinorgasmissa (mukaan lukien G-pisteorgasmit) että klitorisorgasmissa.

Näiden kahden ilmiön liittäminen toisiinsa johtuu todennäköisesti siitä, että kumpaakin on tutkittu laajemmin tieteellisesti vasta aivan viime vuosina.

4. Naisen ejakulaatio on uusi ilmiö

LUULO Vaikka naisen ejakulaatiota ei olisi mainittu peruskoulun biologian tunnilla, kun opettajasi selvitti elämän synnyn ihmeitä, niin naisen anatomia sen paremmin kuin sukupuolisen iloittelun muodotkaan eivät ole muuttuneet merkittävästi useisiin tuhansiin vuosiin.

Varhaisimmat kuvaukset naisen ejakulaatiosta ovat noin 2 000 vuoden takaa.

Euroopassa asia kuvattiin vasta 1400-luvulla, kun alankomaalainen lääkäri Levenius Lemnius kirjoitti asiasta kiemuraisin sanankääntein, joista paljastui, että hän piti nestettä virheellisesti siemennesteenä.

5. Ejakulaatio on turha

SEKÄ ETTÄ Maailmassa on luonnollisesti roppakaupalla lapsia, jotka on siitetty ilman sitä, mutta Samuel Salaman mukaan nestepurkaus voi edistää siittiöiden kulkemista emättimessä kohti munasolua.

Sen lisäksi, että nesteen määrän lisääntyminen helpottaa siittiöiden uimista, ejakulaationeste ei ole niin hapanta kuin emätin yleensä, mikä luo emäksisille siittiöille otollisemmat olosuhteet ja tekee hedelmöityksestä todennäköisempää.

6. Se on epähygieenista

LUULO: Sitä se ei ole. Tuore virtsa ei juuri sisällä bakteereita.

Lue myös:

Seksuelle partnere
Seksi

Nuoret naiset ovat aktiivisimpia

1 minuuttia
nb_u23 sexpille
Seksi

Uusi pilleri lisää naisen seksihaluja

0 minuuttia
Aivot

Sähköiskut aivoihin poistavat vieroitusoireet

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!