seksihalut kevät TOP

Kevätaurinko kiihottaa

Kevät, aurinko, kevyempi vaatetus. Siinä ainekset, joista kevätkiihko syntyy. Lue tästä, miksi kevät lisää seksihaluja.

perjantai 18. maaliskuuta 2016 teksti Mikkel Skovbo

"Tahtoisin olla sun kanssasi sillai, tiedäthän kyllä itsekin millai. Ah, nyt erittyy hormoni, täytyy esiin jo kaivaa kondomi."

Aivan noin eivät Raptorin Oi beibi -laulun sanat kuuluneet, kun bändi levytti sen vuonna 1990, mutta säkeet kuvaavat monien tuntemaa keväistä kiihkoa.

Ihmisten seksihalut lisääntyvät keväällä, kun valon määrä kasvaa ja elimistön hormonitoiminta roihahtaa käyntiin.

Kevät saa hormonit hyrräämään

Kevätkiihko johtuu ensisijaisesti lisääntyvän auringonvalon aiheuttamista muutoksista elimistön kemiallisessa tasapainossa, mutta psykologialla on myös sormensa pelissä:

? Kevät & seksi 1: AURINGON VALO HERÄTTÄÄ HIMOT

Kevään valo saa himon heräämään aivoissa, joissa alkaa virrata paljon enemmän serotoniinia kuin pimeinä talvikuukausina. Serotoniini on onnellisuushermoni, joka tekee ihmisistä iloisia – ja joka lisää seksihaluja. Serotoniinin vaikutusta voimistaa se, että hermosolut ovat kaivanneet sitä talven aikana, ja kun serotoniinia vihdoin on saatavilla, se tuntuu erittäin hyvältä elimistössä.

? Kevät & seksi 2: PITKÄT PÄIVÄT LISÄÄVÄT SEKSIHALUJA

Kun valon määrä lisääntyy, yöt lyhenevät ja unihormoni melatoniinin määrä vähenee. Aivojen käpyrauhanen tuottaa melatoniinia silloin, kun on pimeää. Melatoniini vaikuttaa ihmisen päivärytmiin ja energiatasoon. Mitä vähemmän melatoniinia elimistössä on, sitä enemmän meillä on energiaa fyysiseen toimintaan – muun muassa seksin harrastamiseen.

? Kevät & seksi 3: KURVIT OSUVAT SILMÄÄN

Kun lämmin ja aurinkoinen kevätsää saa ihmiset riisumaan paksut talvivaatteet, sekä miehet että naiset huomaavat sen. Aivot ovat tottuneet näkemään topattuja vartaloja koko talven, ja kun äkkiä vartalon kaaret piirtyvät selvinä esiin, kukaan ei jää kylmäksi. Se lisää kiinnostusta vastakkaisen – tai saman – sukupuolen edustajiin.

Käytä kevään kevytmielisyys hyväksesi: Seksi on lahja elimistölle

Jos kevät herättää halusi, anna mennä, sillä seksi tekee hyvää elimistölle. Sukupuolinen akti lähentää suhdetta kumppaniisi, ehkäisee stressioireita ja lieventää masennusta. Katso video:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: