Hormonit vaikuttavat itsetyydytyksen määrään

Niin miehet kuin naisetkin turvautuvat ajoittain seksinnälässään oman kätösen hellään apuun. Miehet kuitenkin harrastavat itsetyydytystä enemmän kuin naiset, mikä johtuu todennäköisesti testosteronista.

Onani

Miehen käsi käy herkemmin

Itsetyydytys näyttäisi tutkimuksen valossa olevan etenkin miesten juttu. Naisiin verrattuna noin kaksinkertainen määrä miehiä harrastaa itsetyydytystä, ja viidestä alle 35-vuotiaasta miehestä neljä turvautuu omaan käteen ainakin kerran kuukaudessa.

Suuret seksihalut lisäävät itsetyydyttämistä

Miehet miettivät seksiä yleensä enemmän kuin naiset. Vuonna 2011 tehdyn yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan miehet ajattelevat seksiä jopa kaksi kertaa niin usein kuin naiset. Seksuaalinen halukkuus, libido, on kytköksissä muun muassa ihmisen yleiseen hyvinvointiin, stressi- ja mielentilaan sekä elimistön testosteronitasoon.

Ensin mainittut asiat vaikuttavat samalla lailla sekä naisiin että miehiin. Miesten veren testosteronipitoisuus taas on korkeampi kuin naisten, mikä ilmeisesti tuottaa miehille suuremmat seksihalut ja näin myös kasvattaa taipumusta harrastaa itsetyydytystä.

Mieshormoni lisää naisten itsetyydytyshaluja

Useat kokeet ovat osoittaneet, että sekä miesten että naisten itsetyydytyshalu kasvaa testosteronin erityksen lisääntyessä. Michiganin yliopistossa vuonna 2012 tehdyn tutkimuksen mukaan naiset reagoivat hormoniin erityisellä tavalla.

Samalla kun testosteroni lisää naisten mielenkiintoa itsetyydytykseen, se heikentää heidän haluaan harrastaa seksiä kumppanin kanssa. Tutkijoiden mukaan asetelmaa voi voimistaa veren kortisolipitoisuuden kasvu, joka lisää naisten halua olla omissa oloissaan.

Tee Tieteen Kuvalehden seksiteksti

Harrastatko itsetyydytystä enemmän kuin muut? Tieteen Kuvalehden seksitestissä voit testata seksielämäsi ja verrata sitä oman ikäryhmäsi seksitapoihin.