Shutterstock

Biseksuaalit saavat superhedelmällisiä lapsia

Onko homoseksuaalisuus suvussasi yleistä? Saatat silloin itse olla järjettömän hedelmällinen tai seksuaalisesti puoleensavetävä. Tähän viittaavat banaanikärpäsillä ja ihmisillä tehdyt tutkimukset.

Pieni banaanikärpänen, jolla on isot punaiset silmät ja seksi aina mielessä, on auttanut kasvattamaan tietoa siitä, miksi homoseksuaalisuus periytyy sukupolvelta toiselle.

Homoseksuaalisuus peritään – ja se tekee jälkeläisistä hyvin hedelmällisiä

Skotlannissa St. Andrewsin yliopiston tutkijat löysivät vuonna 2015 mahdollisen vastauksen kysymykseen kokeessa, joka tehtiin yli 2 000 banaanikärpäsellä. Osa koiraspuolisista banaanikärpäsistä valitsee parittelukumppanikseen yksinomaan toisia koiraita, jotkin taas harrastavat seksiä kummankin sukupuolen kanssa, ja osa suosii vain naaraita.

Biseksuaaliset koiraat eli koiraskärpäset, joilla on homoseksuaalisia taipumuksia mutta jotka parittelivat myös naaraiden kanssa, saivat erityisen hedelmällisiä naaraspuolisia jälkeläisiä. Koe osoitti myös yllättäen, että homoseksuaalisuus periytyi isältä pojille.

Homoseksuaalisuus on paradoksi

Homoseksuaalisuus on niin sanottu darwinistinen paradoksi, sillä homoseksuaalit eivät juurikaan saa jälkeläisiä ja evoluutioteorian mukaan niiden pitäisi siksi hävitä.

Banaanikärpäskoe tukee teoriaa siitä, että homoseksuaalisuuden negatiivinen vaikutus jälkeläistuottoon korvautuu sillä, että homoseksuaalien heteroseksuaalit sukulaiset saavat keskimääräistä enemmän jälkeläisiä. Moni seikka viittaa siihen, että tämä pätee myös ihmisiin.

Homoseksuaalien naispuoliset sukulaiset ovat poikkeuksellisen viehättäviä

Ryhmä brittiläisiä ja sveitsiläisiä tutkijoita teki Lontoossa Kings Collegessa tutkimuksia osalla geeneistä, jotka saavat naisella aikaan taipumuksen homo- tai biseksuaalisuuteen.

Tutkijat havaitsivat yllätyksekseen, että samat geenit tekivät heteroseksuaalisista naisista erittäin ulospäinsuuntautuneita ja seksuaalisesti uteliaita ja aktiivisia, mikä saattaa johtaa siihen, että he saavat tavallista enemmän lapsia.

Tulokset tukevat teoriaa, jonka mukaan homoseksuaalisuuden vaikutus suvun jälkeläisten määrään korjaantuu muuta kautta.

Homojen naispuoliset sukulaiset saavat enemmän lapsia

Padovan yliopiston tutkimus tukee teoriaa.

Tutkimuksessa käytiin läpi 98 homoseksuaalista ja 100 heteroseksuaalista miestä sekä heidän sukulaisensa eli yhteensä 4 600 ihmistä.

Selvisi, että homoseksuaalien naispuolisilla sukulaisilla oli 1,3 kertaa niin paljon lapsia kuin muilla naisilla. Lisäksi naiset, joilla oli homosukulaisia, vetivät miehiä suuresti puoleensa.

Italialaistutkijat uskovat, että asiaan vaikuttaa äidiltä perityssä X-kromosomissa oleva vielä tuntematon mekanismi.

Lue myös artikkeli ”Kuinka laaja seksuaalisuuden kirjo on?