Puhelin seksi

12 % räplää puhelinta seksin aikana – ja muita seksifaktoja

Seksi tekee hyvää keholle je mielelle, mutta kaikki eivät ole siitä yhtä innostuneita. Toisaalta toiset ovat taas liiankin innostuneita...

tiistai 16. elokuuta 2016 teksti Tobias Hjortkjær Schultz

Puhelinseksi

Yhdysvaltalaisessa kyselyssä, johon osallistui tuhat eri-ikäistä äitiä, 12 prosenttia vastasi toistuvasti tutkivansa puhelintaan seksin aikana. 22 prosenttia kertoi pitävänsä puhelinta mukana myös vessassa.

Fitnessorgasmi

Liikunta on terveellistä. Silti salilta palaavan vaimon tai tyttöystävän punaiset posket ja sädehtivät silmät eivät välttämättä johdu yksinomaan liikunnasta. Asiaa tutkineen Sexual and Relationship Therapy -tiedelehden mukaan melko monet naiset saavat orgasmin fyysisen harjoittelun aikana. 40 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi kokeneensa liikuntaorgasmin yli 11 kertaa.

Tasa-arvo on hyväksi

Miehet, jotka luulevat, että heidän on otettava ohjat sänkyhommissa, saavat huonompaa seksiä kuin ne, joilla on joustavampi käsitys siitä, miten oikean miehen pitää käyttäytyä vällyjen välissä. Asian osoittaa Sex Roles -lehden tekemä laaja tutkimus. Miehillä, jotka halusivat johtaa asioiden kulkua sängyssä, oli yleensä heikompi seksuaalinen itseluottamus ja he olivat huonompia viestimään seksistä – sekä sanallisesti että nonverbaalisesti.

Naiset hyväksyvät huonon seksin

Vuonna 2010 huomiota herättäneen Journal of Sexual Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan jopa puolet parisuhteessa olevista naisista oli enemmän tai vähemmän tyytymätön seksielämäänsä.

Tutkimustulos sinällään oli jo varsin huomiotaherättävä. Hämmästystä lisää vielä se, että vain 10 prosenttia tyytymättömistä naisista vastasi, että huono seksi on heidän elämässään merkittävä ongelma.

Seksiä unessa

Ihmiset voivat puhua unissaan, kävellä unissaan ja… Ja juu-u, sitäkin voi harrastaa. Osa ihmisistä pystyy todellakin harrastamaan seksiä nukkuessaan. Sekä itsekseen että kumppanin kanssa – vieläpä heräämättä siihen. "Vaivalle" on annettu nimikin: sexsomnia eli nukkuseksi.

Yhdysvaltalaisella uniklinikalla rekisteröitiin vuonna 2010 seksuaalista käyttäytymistä hieman alle 8 prosentilla potilaista.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: