Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Herätyskello rannalla aurinkovarjon vieressä

Uusi tutkimus: Loma tuntuu olevan ohi jo ennen alkua

Innolla odotetut tilaisuudet tuntuvat lyhyiltä ja olevan kaukana, kertoo uusi tutkimus.

Shutterstock

Moni odottaa parhaillaan pääsyä pois työpöydän äärestä kesälaitumille. Siitä ei kannata kuitenkaan iloita liian kovasti, todetaan Ohion osavaltionyliopiston uudessa raportissa.

Journal of Consumer Psychology -lehdessä julkaistussa neljässä tutkimuksessa tutkijat tulivat samaan lopputulokseen. Innolla odotetut tilaisuudet tuntuvat lyhyemmiltä kuin ne ovat oikeasti ja niiden odotusaikakin tuntuu liian pitkältä.

Nainen toimistossa katsoo kelloa

Mitä enemmän odotamme seuraavaa lomaa, sitä lyhyemmältä se tuntuu eikä se tunnu alkavan koskaan, uusi tutkimus toteaa.

© Shutterstock

451 henkilöä osallistui yhteen tutkimuksista, jossa heidän piti arvioida asteikolla 1-100, kuinka hyvä seuraavasta viikonlopusta heidän mielestään tulisi. Sen jälkeen he arvioivat samalla asteikolla, kuinka kaukana viikonlopun alku- ja loppuajat tuntuivat heistä olevan.

Yhteys oli selkeä. Mitä enemmän koehenkilöt odottivat viikonloppua, sitä kauempana tulevaisuudessa se tuntui olevan ja sitä lyhyempi sen alun ja lopun väli vaikutti olevan.

Jos koehenkilöt odottivat viikonloppua innolla, heistä tuntui, että sen alku ja loppu lähes limittyivät ja että se oli ohi jo ennen kuin se oli alkanutkaan.

Aika tunnetusti rientää, kun on hauskaa, ja myös isot odotukset voivat saada sen lentämään.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota