Shutterstock
Flirtti flirttailu ihmiset fitness

Tutkimus: Näin flirttailet tehokkaasti

Sinun ei tarvitse muistuttaa James Bondia tai Jennifer Lopezia saadaksesi seuraa. Uusi tutkimus osoittaa, että tietynlainen flirtti tehoaa heteroseksuaalisiin miehiin ja naisiin.

Vaikka etäisyys kiehtovaan mieheen tai naiseen juhlissa on vain muutama metri, se voi tunnetasolla vastata matkaa Kuuhun. Miten ihmeessä voisit parhaiten päästä tekemisiin hänen kanssaan – olipa mielessäsi sitten lyhyt suhde tai mahdollinen loppuelämän kumppani?

Tutkijoilla on sinulle neuvo: ryhdy flirttailemaan.

Flirttailuksi lasketaan koko joukko viestintätapoja, joiden tarkoituksena on kiinnittää mahdollisen kumppanin huomio positiivisella tavalla. Flirttailu voi olla verbaalista tai nonverbaalista, kunhan toiminnasta vain välittyy se, että olet kiinnostunut tutustumaan henkilöön paremmin.

Yhydsvaltalaiset ja norjalaiset tutkijat analysoivat lähes tuhannen heteroseksuaalisen opiskelijan käyttäytymistä saadakseen selville, mikä on kummallekin sukupuolelle paras flirttailutapa. Opiskelijat olivat sekä Yhdysvalloista että Norjasta. Tutkimuksen tulokset julkaistiin Evolutionary Psychology -julkaisussa. Tutkijoiden mukaan ensin kannattaa päättää, millaista suhdetta tavoittelee.

Flirtti voi olla liian läpinäkyvää

Jos tavoitteena on lyhyt suhde, tutkimuksen mukaan naisen pitää odottaa, ennen kuin hän alkaa halailla tai suukotella mahdollista kumppaniaan, vaikka ne ovatkin varsin suoria signaaleja. Sen sijaan naisen pitää viestiä miehelle olevansa kiinnostunut tästä.

Flirtti flirttailu flirttailla

Kiinnostuksen osoittaminen voi olla vaikeaa, mutta vain jo hymy tai hauska kommentti voivat tehdä ihmeitä.

© Shutterstock

Jos mies etsii naista mielessään pitkä suhde, hänen kannattaa viestiä olevansa huolehtiva, elinvoimainen ja valmis läheiseen suhteeseen.

Ja sitten on olemassa yleispäteviä flirttivinkkejä, jotka sopivat sekä miehille että naisille. Ne kannattaa muistaa, olipa tavoitteena sitten lyhyt läheinen kontakti tai neljä lasta, labradorinnoutaja ja omakotitalo.

Muista huumori!

Huumori osoittautui oivalliseksi välineeksi vastakkaisen sukupuolen huomion tavoittelussa. Aloita hymyllä ja katsekontaktilla. Ja muista nauraa kohteesi vitseille ja hyville tarinoille. Jo näillä vinkeillä pääset varmasti pitkälle tavoitteessasi.

”Huumori ei ainoastaan ole tehokasta, sillä naisille on myös tärkeää, että mahdollinen kumppani saa vaikutelman, että sinä pidät häntä hauskana henkilönä”, kertoo Rebecca Burch, newyorkilainen käyttäytymistutkija, joka on yksi tutkimuksen tekijöistä.

Miehille huumori tarjosi myös parhaan keinon naisten huomion herättämiseksi, olipa tavoitteena sitten lyhyt tai pitkä suhde.

Tehokkaimmat flittikeinot, jos tavoitteena on pitkä suhde

Tutkimuksen johtopäätelmä on selvä: miellyttävä ulkonäkö ei ole parinmuodostuksessa ratkaiseva tekijä. Sen sijaan humoristinen asenne elämään, älykkyys, itseluottamus, empatia ja intuitio ovat rakaisevassa asemassa. Flirttitekniikoiden tehoon eivät vaikuttaneet erot testihenkilöiden iässä, uskonnollisessa suuntautumisessa tai siinä, miten introverttejä tai ekstroverttejä testihenkilöt olivat.

Tutkimuksessa selvisi myös, että tekniikat olivat suunnilleen samanlaisia Yhdysvalloissa ja Norjassa. Kehon signaalien tulkinnassa saattoi olla pieniä eroja, mutta ne eivät olleet niin suuria, että ne olisivat vaikuttaneet kokonaiskuvaan flirttimenetelmän tehosta.