U.S. Navy
tunnistamaton lentävä esine

Paljastuksen tekijä vaatii Yhdysvaltoja esittelemään ufonsa

Entinen tiedustelupalvelun työntekijä väitti, että Yhdysvaltojen hallussa on avaruudesta tulleita ilma-aluksia.

Yhdysvaltoja on vaadittu julkistamaan UFO-todisteet sen jälkeen, kun paljastuksen tekijä oli väittänyt, että viranomaisilla on hallussaan vahingoittumattomia tai osittain vahingoittuneita vieraita kulkuneuvoja.

Asiasta kirjoitti brittiläinen sanomalehti The Guardian.

Entinen Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun työntekijä David Grusch esitti väitteensä The Debrief -uutissivustolla.

Gruschin tehtäviin Yhdysvaltojen puolustusministeriössä oli kuulunut ilmakehän tunnistamattomien ilmiöiden analysoiminen.

UAP- eli ilmakehän tunnistamaton ilmiö -ilmaus on korvannut viime vuosina termin ufo, joka tulee englannin tunnistamatonta lentävää esinettä tarkoittavista sanoista. On myös puhuttu lentävistä lautasista.

"Kyse ei ole arkipäiväisestä alkuperästä tai ominaislaadusta. Aineistoon kuuluvat kulkuneuvot ovat vahingoittumattomia tai osittain vahingoittuneita", toteaa Grusch The Debriefin jutussa The Guardianin mukaan.

Ennen kuin Grusch teki paljastuksensa, Yhdysvaltojen puolustusvoimat oli vuonna 2021 julkaissut raportin, jossa käsiteltiin yli 140:tä selittämätöntä UAP-havaintoa.

Raportin julkaisemiseen johtivat tietovuodot, jotka koskivat puolustusvoimien arkistoimia tallenteita ilmakehän tunnistamattomista ilmiöistä.

Suunnilleen samoihin aikoihin Yhdysvaltojen laivaston lentäjät kertoivat nähneensä usein erikoisia ilma-aluksia Yhdysvaltojen rannikolla.

Gruschin mukaan Yhdysvaltojen kansanedustuslaitos, kongressi, pimitti laittomasti todisteita vieraiden kulkuneuvojen olemassaolosta.

Grusch väitti halunneensa toimittaa salaiseksi julistettua aineistoa kongressille, mutta viranomaiset painostivat häntä.

Grusch ei kertonut tarkemmin, millaisesta painostuksesta oli kysymys.

Grusch myöntää, ettei hän ole itse nähnyt vieraita ilma-aluksia. Hän ei myöskään osaa sanoa, missä niitä säilytetään.

Sen sijaan Grusch on omien sanojensa mukaan tutustunut eri lähteistä peräisin oleviin kuvauksiin, joiden antajat kertovat olevansa silminnäkijöitä.

Nasan tiedottaja totesi The Guardianille, että Yhdysvaltojen ilmailu- ja avaruushallintoviraston tehtävänä on myös elämän etsiminen Maan ulkopuolelta. Hän selvensi asiaa näin:

"Tähän mennessä Nasa ei ole kuitenkaan löytänyt vakuuttavia todisteita vieraasta elämästä. Eikä ole myöskään todisteita siitä, että UAP:t ovat vierasperäisiä."

"Emme ole ainoita"

The Debrief oli yhteydessä useisiin Gruschin entisiin työtovereihin. He luonnehtivat häntä luotettavaksi henkilöksi.

Nykyään Nasicin eli Yhdysvaltojen ilmavoimien ulkomaisten ilma- ja avaruusjoukkojen, aseiden ja järjestelmien sotilastiedustelusta vastaavan yksikön palveluksessa oleva Jonathan Grey vakuutti The Guardianin mukaan The Debriefille, että "eksoottista aineistoa" on olemassa.

"Emme ole ainoita", totesi Grey.