Kehonkieli kasvattaa järkeä

Haluatko tehostaa järjenjuoksua, kasvattaa keskittymiskykyäsi tai muistaa paremmin? Pidä silloin huolta siitä, että asettelet jalkasi ja kätesi oikein.

Topbillede kehonkieli

1. Järki leikkaa paremmin kädet puuskassa

Ei ole lainkaan yhdentekevää, ratkaisetko ongelmia kädet puuskassa vai kädet rennosti reisien päällä.

Rochesterin yliopiston kokeessa koehenkilöiden piti muodostaa mahdollisimman paljon sanoja tietyistä kirjaimista. Kun he pitivät kädet puuskassa, he jaksoivat askarrella ongelman parissa pidempään ja keksivät 21 prosenttia enemmän sanoja.

Tutkijoiden mukaan tämä johtuu todennäköisesti siitä, että aivot tulkitsevat asennon ilmaukseksi tiukasta keskittymisestä ongelmanratkaisuun.

2. Avaudu, kun menet solmuun

Onko sinun vaikea syventyä tehtävään? Nostapa jalkasi pöydälle tai nouse ylös ja nojaa kämmenillä pöydän pintaan.

Yhdysvaltalaisen Columbian yliopiston kokeessa mukaan avointa asentoa käytettäessä koehenkilöiltä mitattiin tavallista enemmän testosteronia verestä. Se parantaa huomio- ja päätöksentekokykyä. Lisäksi edellä kuvattuja asentoja käyttäneillä koehenkilöillä oli veressään vähemmän stressihormoni kortisolia.

3. Purista kädet nyrkkiin muistaaksesi

Purista oikea käsi nyrkkiin, kun olet opettelemassa jotain uutta, ja purista sitten vasen käsi nyrkkiin, kun haluat palauttaa oppimasi mieleen.

Erikoisen kuuloinen neuvo on peräisin Montclairin osavaltionyliopistosta, jossa koehenkilöt puristivat kumipalloa kovaa 45 sekuntia juuri ennen kuin he opettelivat ulkoa 36 sanaa. Myöhemmin he puristivat palloa uudestaan ennen kuin heiltä kuulusteltiin sanat.

Ensin oikean ja sitten vasemman käden puristaminen auttoi koehenkilöitä muistamaan kaksi kertaa niin paljon sanoja kuin käsien puristaminen toisessa järjestyksessä.

Keino tepsii, koska toinen muistitoiminto on oikean, toinen vasemman aivopuoliskon vastuulla.