Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Veri top
Ihminen - Ikääntyminen

Nuori veri kumoaa ikääntymisen merkit

Ruiskaus nuoren ihmisen verta suoneen voi olla nuoruuden eliksiiri. Näin todettiin tuoreessa yhdysvaltalaistutkimuksessa, jossa ikääntyneet hiiret virkistyivät saatuaan nuorten ihmisten verta.

Tämä kuulostaa hieman vampyyrifilmin käsikirjoitukselta, mutta kyseessä on aivan vakavalla mielellä tehty tutkimus.

Yhdysvaltalaistutkijat ovat esitelleet tutkimuksensa, jossa osoitettiin, että nuorelta ihmiseltä saadulla verellä voi olla nuorentava vaikutus elimistöön. Myös silloin, kun nuorennuskuuria kokeillaan muihin lajeihin kuin ihmiseen.

Spurtteja häkissä

Tutkijat ottivat verinäytteitä 18-vuotiailta nuorilta ja ruiskuttivat sitten plasmaa 12 kuukauden ikäisiin hiiriin. Ihmisen iässä koehiiret olisivat olleet noin 50-vuotiaita.

Kolmen viikon ajan hiiret saivat kaksi kertaa viikossa teinien verta. Tutkijat havaitsivat, että hiiret alkoivat spurttailla innokkaasti häkeissään ja niiden muisti ja oppimiskyky tehostuivat selvästi.

Proteiinit johtavat solukuolemaan

Tutkimuksen taustalla on aivotutkija Karoly Nikolich, joka on perustanut Alkahest-biolääkeyrityksen. Nikolichin mukaan nuorentava vaikutus johtuu veren proteiineista.

Nuoren henkilön veressä on enemmän proteiineja, jotka nuorentavat kudoksia. Iän myötä nämä proteiinit katoavat ja niiden tilalle tulee vahingollisia molekyylejä.

”Ikääntyvän ihmisen plasmassa on enemmän tulehdusta lisääviä (inflammatorisia) proteiineja, jotka aiheuttavat solukuolemia”, toteaa Nikolich.

Todisti aiemman tutkimuksen

Tutkimustuloksia esiteltiin vuosittaisessa aivotutkijoiden kokouksessa, mutta niitä ei ole vielä julkistettu.

Veren nuorentava vaikutus ei kuitenkaan ole ensimmäistä kertaa otsikoissa.

Vuonna 2014 Harvardin tutkijat nimittäin havaitsivat, että nuorilta hiiriltä saatu veri paransi vanhempien hiirten fyysisiä ja henkisiä kykyjä.

Lue myös:

Ikääntyminen

Harvardin tutkijat paljastivat nuoruuden lähteen

0 minuuttia
Ikääntyminen

Tutkijat: Vanhenet kolmessa vaiheessa

4 minuuttia
Ikääntyminen

Tutkijat ovat kuolemattomuuden jäljillä

24 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota