Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miksi näkö heikkenee ikääntymisen myötä?
Ihminen - Ikääntyminen

Miksi näkö heikkenee?

Monille käy niin, että näkö heikkenee ikääntymisen myötä ja on hankittava lukulasit. Mitä sellaista silmässä tapahtuu, että näkö muuttuu?

Kun näkö ei enää riitä, tarvitaan lukulasit

Iän myötä mykiö eli linssi menettää mukautumiskykynsä. Lähellä olevat kohteet näkyvät tällöin epätarkasti, koska polttopiste muodostuu verkkokalvon taakse.

Kuudenkymmenen korvilla useimmat ihmiset ovat kaukotaittoisia. Iäkkäät kärsivät myös usein kuivista silmistä ja kaihista.

NÄIN NÄKÖ VOI MUUTTUA:

Näkö voidaan pelastaa

Useimpia ikäihmisten silmäsairauksia voidaan hoitaa, jos ne havaitaan ajoissa. Tutkijoiden mukaan jopa sokeat voivat joskus saada näkökykynsä takaisin. Lue lisää artikkelista:

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota