Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

NAD+-molekyyli käynnistää solujen oman korjausohjelman ja pystyy siten lykkäämään ikääntymistä.

© Shutterstock
Ihminen - Ikääntyminen

Harvardin tutkijat paljastivat nuoruuden lähteen

Tutkijat ovat tunnistaneet molekyylin, joka ei vain hidasta ikääntymistä vaan myös hävittää näkyviä ikääntymisen merkkejä. Toiveiden mukaan molekyyliä päästään kokeilemaan ihmisillä jo puolen vuoden kuluessa.

Kuvittele, että voisit suojautua ikääntymiseltä vain nielaisemalla pillerin, joka kaiken kukkuraksi silottaisi rypyt ja hävittäisi harmaat hiukset.

Tästä voi tulla pian totta muun muassa Bostonissa sijaitsevan Harvard Medical Schoolin tutkijoiden tekemän tutkimuksen ansiosta.

Harvardissa on tunnistettu molekyyli, joka pystyy kumoamaan ikääntymisen merkit hiiren dna:ssa ja suojelemaan hiiriä ikääntymiseltä.

Molekyyli korjaa soluja

Molekyylin nimi on NAD+ (nikotiiniamidiadeniinidinukleotidi), ja sillä on havaittu olevan erityinen merkitys tavalle, jolla solut ikääntyvät.

Kun solussa on runsaasti NAD+-molekyylejä, dna:ta korjaava PARP1-aine pystyy toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ja pitämään kehon nuorena.

Tämä havaittiin, kun iäkkäisiin hiiriin ruiskutettiin NAD+-molekyylin esiastetta. Aineella oli yllättävä vaikutus.

Voi olla myynnissä jo muutamassa vuodessa

”Jo viikon kuluttua ei voitu nähdä enää eroa nuorten ja vanhojen hiirten solujen välillä”, toteaa David Sinclair, joka johti tutkimusta.

Sinclair kollegoineen suunnittelee ihmiskokeita jo ennen vuoden loppua ja toivoo, että molekyylin pohjalta pystyttäisiin kehittämään hoito jo muutaman vuoden kuluessa.

”Näin lähelle tehokasta ikääntymistä torjuvaa tuotetta emme ole aiemmin päässeet. Tuote voidaan saada myyntiin jo 3–5 vuoden kuluttua”, hän toteaa.

Lue myös:

Ikääntyminen

Tutkijat: Vanhenet kolmessa vaiheessa

4 minuuttia
Ikääntyminen

Punainen valo voi nuorentaa näköäsi

3 minuuttia
Ikääntyminen

Tutkijat ovat kuolemattomuuden jäljillä

24 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota