Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

dna

Verensiirto voi muuntaa dna-profiilia vain vähän

Dna-analyysit tehdään usein verinäytteestä. Voiko tulokseen vaikuttaa verensiirrolla?

Shutterstock

Normaalisti verensiirto ei sekoita luovuttajan ja vastaanottajan dna-profiilia. Syynä on se, että verensiirto – nimestään huolimatta – ei perustu yleensä varsinaisen veren antamiseen vaan vastaanottaja saa verenkiertoonsa vain tiettyjä veren osia: happea kuljettavia punasoluja, vuotoja tyrehdyttäviä verihiutaleita tai plasmasta tehtyjä lääkkeitä.

Sekä punasolut että verihiutaleet ovat tumattomia eivätkä sisällä dna:ta. Plasmalla tarkoitetaan veren nestemäistä osaa, jossa ei ole soluja. Käytännössä vieraan luovuttajan verestä valmistetut tuotteet muuntavat verenkuvaa dna-profiilin osalta vain silloin, kun mukana on tumallisia valkosoluja. Muutos on pieni ja tilapäinen.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota