Shutterstock

5 asiaa, joita et tiennyt spermasta

INTIIMIVYÖHYKE: 1. maailmansodan aikana MI6-tiedustelupalvelun agentit käyttivät spermaa näkymättömänä musteena. Ja hiuksia hellii hoitoaine, joka on tehty häränkivesliemestä. Olemme koonneet tähän elintärkeästä nesteestä eli spermasta viisi tieteellistä faktaa, joita et todennäköisesti tiennyt.

1. Kivesproteiinit vahvistavat hiuksia

Los Angelesissa toimiva kampaano tarjoaa hiuksille seitsemällä dollarilla epätavallista hoitoa. Kampaamon omistaja keittää häränkiveksistä liemen ja lisää 30 millilitraa sitä hiustenhoitoaineeseen. Kiveksissä on paljon proteiineja, esimerkiksi ihmisen kiveksissä syntyy 999:ää ainutlaatuista proteiinia. Häränkivesliemenkin kerrotaan antavan hiuksille kiiltoa ja korjaavan kuivia ja vaurioituneita hiuksia sekä tekevän hiuksista vahvemmat ja joustavammat.

2. Sperma toimi näkymättömänä musteena

Ensimmäisen maailmansodan aikana Britannian tiedustelupalvelu tarvitsi salaisia viestejä varten näkymätöntä mustetta. Siemenneste osoittautui olevan yllättävän käyttökelpoista, koska se ei (toisin kuin muut näkymättömät musteet) reagoinut jodiin. Spermamusteella oli kuitenkin se huono puoli, että se alkoi haista, jos agentit eivät käyttäneet hyvin "tuoretta" tavaraa.

Johtaja Sir Mansfield Cumming (1859-1923) esitteli vuonna 1915 MI6-tiedustelupalvelun agenteille idean sperman käytöstä näkymättömänä musteena.

3. Sperma kohottaa naisten mielialaa

Yhden tutkimuksen mukaan naiset, jotka harrastavat seksiä ilman kondomia ja joutuvat suoraan kosketuksiin siemennesteen kanssa, ovat onnellisempia kuin naiset, jotka harrastavat seksiä kondomin kanssa eivätkä joudu kosketuksiin siemennesteen kanssa. Sperma sisältää useita mielialaan vaikuttavia hormoneja, kuten testosteronia, estrogeenia, follikkelia stimuloivaa hormonia, prolaktiinia ja prostaglandiineja. Tutkijoiden teorian mukaan näitä hormoneja imeytyy naisen elimistöön emättimen kautta, mikä auttaa kohottamaan mielialaa.

4. Spermiini pitää ihon nuorena

Sperman siveleminen kasvoihin auttaa tiettävästi pitämään ihon sileänä. Nykyisin ihovoiteissa käytetty spermiini-niminen antioksidantti on alun perin löydetty ihmisen siemennesteestä. Spermiini ilmeisesti pidentää ihosolujen elinikää ja ehkäisee samanaikaisesti ikääntymisen aiheuttamaa kulumista. Yhdysvaltalaisten kauneussalonkien mukaan spermiini voi kasvattaa ihon kollageenintuotantoa 600 prosenttia ja ylläpitää ihon kosteustasapainoa. Ihmeaineella väitetään olevan sellainen vaikutus, että jo kahdeksan päivän käytön jälkeen 40 prosenttia ihosoluista on uusiutunut.

Spermiini-antioksidantin käytön väitetään pidentävän ihosolujen elinikää.

5. Sperma taulun maalina

Saksalaisella taiteilijalla Martin von Ostrowskilla on aina uutta maalia käytössään. Hän on maalannut useita töitään omalla spermallaan. Yhden muotokuvan maalaamiseen vaaditaan noin 40 ejakulaatiota. Von Ostrowski on pakastanut 1 000 annosta spermaansa, jotta hän voi tarvittaessa sulattaa niitä inspiraation iskiessä. Sperma ei ole ainoa Von Ostrowskin itse tuottama maalausaine. Taiteilija tunnetaan myös siitä, että hän on maalannut historiallisia muotokuvia esimerkiksi Bismarkista ja Hitleristä omilla ulosteellaan.