Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Siamilaiset kaksoset menivät naimisiin ja saivat lapsia

TIETEEN ARKISTOISTA: Heillä oli kaksi sydäntä, neljä käsivartta ja yhdet sukuelimet. Se ei kuitenkaan estänyt Giacomo ja Giovanni Baptistaa menemästä naimisiin ja saamasta lapsia – kahden eri naisen kanssa.

Jan Bondeson

Kun 19-vuotiaan Maria Luigia Mezzanrosan poltot alkoivat aamulla 4. lokakuuta 1877, ei vielä tiedetty, että hänen lapsistaan tulisi maailmankuuluja.

Maria synnytti kaksoset Giovanni Battistan ja Giacomon, joilla oli kaksi päätä ja neljä kättä mutta vain yksi alaruumis ja yksi pari jalkoja.

© Jan Bondeson

Samamunaiset kaksoset syntyvät joskus siamilaisina kaksosina. Tällöin hedelmöitynyt munasolu, jonka olisi pitänyt jakautua kahdeksi erilliseksi yksilöksi, ei ole jakautunut normaalisti. Syntyy kaksi lasta, jotka ovat kasvaneet yhteen tai joilla on yhteisiä elimiä.

Epänormaalisti jakautunut munasolu loi Toccin veljekset

1800-luvulla lääkärit olivat kiinnostuneita anatomiasta ja halusivat tutkia epämuodostumia aina kaksipäisistä kananpojista kuusijalkaisiin vasikoihin ja siamilaisiin kaksosiin. Maria ja hänen miehensä Giovanni Tocci eivät kuitenkaan olisi halunneet antaa vastasyntyneitä poikiaan lääkärin tutkittavaksi.

He näkivät erikoisissa kaksosissaan pikemminkin mahdollisuuden ansaita rahaa.

Kummajaisnäyttelyssä Torinossa

Pojat olivat vain kuukauden ikäisiä, kun Giovanni Tocci vei heidät Torinoon kummajaisnäyttelyyn. Siellä kaksi Torinon lääketieteen akatemian professoria pääsi lopulta sopivan summan maksettuaan tutkimaan kaksosia.

He havaitsivat, että kummallakin pojalla oli oma sydän ja kehkot. Myöhemmin selvisi, että kummallakin oli myös oma mahalaukku mutta sen sijaan vain yksi yhteinen suolisto ja peräaukko sekä yhteiset sukupuolielimet.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Toccin pariskunta esitteli innokkaasti ”kaksipäistä poikaansa” eri puolilla maailmaa ja ansaitsi sievoisen summan rahaa vuosina 1877–1897.

Vetäytyivät julkisuudesta ja perustivat perheen

Seuraavien 20 vuoden ajan Toccin pariskunta kuljetti kaksospoikiaan ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Rahaa tuli rutkasti, mutta täytettyään 20 vuotta pojat olivat saaneet tarpeekseen näytteillä olosta.

He ostivat talon Venetsiasta ja vetäytyivät julkisuudesta. Kaksosten elämän myöhemmistä vaiheista tai heidän kuolinajastaan ei ole tarkkaa tietoa.

Ilmeisesti he kuitenkin avioituivat – kahden eri naisen kanssa. Heidän kerrotaan jopa saaneen lapsia, mutta tästä on eri lähteissä ristiriitaista tietoa.

Toccit saivat myös normaalisti kehittyneitä lapsia. Kuvassa yksi tyttäristä.

Lue myös:

Elimistö

Näin aurinkovoide suojaa ihoa

3 minuuttia
Elimistö

Äiti ja lapsi vaihtavat soluja raskauden aikana

2 minuuttia
Ihminen

Voiko kaksosilla olla eri isä?

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota