Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pilaantuuko aurinkosuojavoide?

Aurinkosuojavoide säilyy avaamattomana useimmiten pari vuotta, ennen kuin sen teho hiipuu. Pakkaus on kuitenkin säilytettävä oikein.

Shutterstock

Kyllä aurinkosuojavoiteenkin teho laskee ajan mittaan. Sen suojakerroin eli kyky suodattaa pois auringonsäteilyn haitallisia ultraviolettisäteitä heikkenee.

Siksi aurinkosuojatuotteissa on parasta ennen -päiväys samalla tavalla kuin esimerkiksi elintarvikkeissa.

Tavallisesti suositellaan, että aurinkosuojavoide on käytettävä kolmen vuoden kuluessa valmistuspäivästä. Käyttöaika voi kuitenkin lyhentyä merkittävästi, jos pakkaus on avattu.

Aurinkovoide heijastaa tai imee

Aurinkovoide suojaa ultraviolettisäteiltä kahdella hyvin erilaisella tavalla.

Korkea lämpötila tuhoaa ainesosia

Avattunakin useimmat aurinkovoiteet säilyvät pari vuotta, jos ne säilytetään oikein. Niitä ei pidä altistaa korkeille lämpötiloille, suoralle auringonpaisteelle eikä pakkaselle.

Muuten suojaavat ainesosat, kuten sinkkioksidi ja titaanidioksidi, tuhoutuvat. Vanhaksi mennyt aurinkovoide on toki parempi kuin ei mitään suojaa.

Täytyy kuitenkin muistaa, että sen suojaustehosta ei välttämättä ole jäljellä kuin murto-osa.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota