Penis topbilled

Afrikkalaisilla on pisin penis

Kongon demokraattisessa tasavallassa miehet voivat kehuskella omistavansa maailman pisimmät siittimet, sillä heillä peniksen keskipituus erektiossa on 17,9 senttiä. Pitkä penis ei kuitenkaan takaa hyvää seksielämäää.

torstai 30. maaliskuuta 2017 teksti Lotte Juul Nielsen

Maailman pisin penis on musta

Mustat miehet ovat hyvin varusteltuja – ainakin näin väittää vuonna 2014 tehty tutkimus.

Afrikan keskiosissa sijaitsevassa Kongon demokraattisessa tasavallassa miehet voivat kehuskella omistavansa maailman pisimmät siittimet, sillä heillä keskipituus erektiossa on 17,9 senttiä.

Latinoiden penis nousi toiselle sijalle

Tutkimus piirtää selvän kuvan siitä, että pisimmät penikset ovat mustilla afrikkalaisilla, eteläeurooppalaisilla ja Etelä-Amerikan latinoväestöllä, kun taas aasialaisilla – ja etenkin kaakkoisaasialaisilla – on lyhimmät.

Afrikkalaisten miesten penis on kaksi kertaa niin pitkä kuin nepalilaisilla miehillä, joilla siittimen pituus täysin jäykistyneenä on 9,3 senttiä.

SUKELLA ELIMISTÖN SALOIHIN, tilaa Tieteen Kuvalehti

PENIKSEN PITUUS: Afrikkalaiset sijoittuvat kärkipäähän, suomalaismiehet kuuluvat keskisarjaan. Perää pitävät nepalilaiset.

Peniksen pituus ei ratkaise sitä, onko seksielämä hyvää

Tutkijat eivät usko, että peniksen pituudella tai lyhyydellä on ollut merkitystä ihmisen lajinkehitykselle. Eri maanosissa näkyvä vaihtelu on todennäköisesti vain sattuman sanelemaa.

Ilmiötä voidaan verrata pituuden vaihteluun. Evoluution kautta ei voida selittää, miksi esimerkiksi japanilaiset ovat lyhyempiä kuin yhdysvaltalaiset tai miksi Afrikassa maasaiheimon jäsenet ovat pidempiä kuin naapuriheimojen jäsenet.

Oletko kyllästynyt valeuutisiin ja kaipaat kovaa faktaa?

3 nroa Tieteen Kuvalehteä 9,90. Napsauta tästä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: