Keskimääräinen penis

Keskimääräinen penis: Afrikkalaisilla on pisin penis

Kongon demokraattisessa tasavallassa miehet voivat kehuskella omistavansa maailman pisimmät siittimet, sillä heillä peniksen keskipituus erektiossa on 17,9 senttiä. Pitkä penis ei kuitenkaan takaa hyvää seksielämäää.

Shutterstock

Maailman pisin penis on musta

Mustat miehet ovat hyvin varusteltuja – ainakin näin väittää vuonna 2014 tehty tutkimus.

Afrikan keskiosissa sijaitsevassa Kongon demokraattisessa tasavallassa miehet voivat kehuskella omistavansa maailman pisimmät siittimet, sillä heillä keskipituus erektiossa on 17,9 senttiä.

Latinoiden penis nousi toiselle sijalle

Tutkimus piirtää selvän kuvan siitä, että pisimmät penikset ovat mustilla afrikkalaisilla, eteläeurooppalaisilla ja Etelä-Amerikan latinoväestöllä, kun taas aasialaisilla – ja etenkin kaakkoisaasialaisilla – on lyhimmät.

Afrikkalaisten miesten penis on kaksi kertaa niin pitkä kuin nepalilaisilla miehillä, joilla siittimen pituus täysin jäykistyneenä on 9,3 senttiä.

Kuinka pitkä penis on keskimäärin?

Aasialaisten miesten peniksen pituus jää alle maailman kaikkien miesten penisten pituuden keskiarvon.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että miehillä penis on erektiossa keskimäärin 14,0 senttimetriä pitkä. Ja lepotilassa penis on keskimäärin 9,16 senttimetrin pituinen

Maailman pisin penis keskimääräinen
© Shutterstock

PENIKSEN PITUUS: Afrikkalaiset sijoittuvat kärkipäähän, suomalaismiehet kuuluvat keskisarjaan. Perää pitävät nepalilaiset.

Peniksen pituus ei ratkaise sitä, onko seksielämä hyvää

Tutkijat eivät usko, että peniksen pituudella tai lyhyydellä on ollut merkitystä ihmisen lajinkehitykselle. Eri maanosissa näkyvä vaihtelu on todennäköisesti vain sattuman sanelemaa.

Ilmiötä voidaan verrata pituuden vaihteluun. Evoluution kautta ei voida selittää, miksi esimerkiksi japanilaiset ovat lyhyempiä kuin yhdysvaltalaiset tai miksi Afrikassa maasaiheimon jäsenet ovat pidempiä kuin naapuriheimojen jäsenet.

Lue myös:

Elimistö

Miksi ruuan jälkeen väsyttää?

1 minuuttia
Elimistö

Tästä syystä hiki haisee eri ihmisillä erilaiselta

2 minuuttia
veriryhmät TOP
Verenkierto

Veriryhmä määrää terveytesi

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!