Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ihminen - Elimistö

Miksi henki haisee aamuisin?

Aamuisin pahalta haiskahtava hengitys johtuu suussa viihtyvien anaerobisten bakteerien määrän kasvusta yöllä. Kun ihminen nukkuu, syljeneritys vähenee ja suuonteloon pääsee vähemmän happea.Kieli ja posket rentoutuvat, ja nielemisliikkeet vähenevät. Kielen pinnalla ja hampaiden väleissä elävät bakteerit saavat rauhassa hajottaa suuhun jäänyttä ravintoa ja suuontelossa olevia kuolleita soluja. Kun bakteerit hajottavat ravinnon sisältämiä aminohappoja, muodostuu pahanhajuisia aineita, kuten skatolia, joka tuottaa ulosteelle sen ominaisen hajun.

Aamuisin pahalta haiskahtava hengitys johtuu suussa viihtyvien anaerobisten bakteerien määrän kasvusta yöllä. Kun ihminen nukkuu, syljeneritys vähenee ja suuonteloon pääsee vähemmän happea.Kieli ja posket rentoutuvat, ja nielemisliikkeet vähenevät. Kielen pinnalla ja hampaiden väleissä elävät bakteerit saavat rauhassa hajottaa suuhun jäänyttä ravintoa ja suuontelossa olevia kuolleita soluja. Kun bakteerit hajottavat ravinnon sisältämiä aminohappoja, muodostuu pahanhajuisia aineita, kuten skatolia, joka tuottaa ulosteelle sen ominaisen hajun. Lisäksi voi syntyä rikkiyhdisteitä, kuten mädälle kananmunalle haisevaa rikkisulfidia. Helpoin tapa päästä hajusta eroon on puhdistaa hampaiden pesun yhteydessä myös kieli. Harjaus tai kaapiminen poistaa bakteerikerroksen tehokkaasti.

Lue myös:

Elimistö

Näin vältät pahanhajuisen hengityksen

3 minuuttia
Aamuseksi on parasta
Seksi

Paras ajankohta seksille

2 minuuttia
Seksi

INTIIMIVYÖHYKE: 10 kovaa faktaa erektiosta

5 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota