Auta tutkijoita: Jää sänkyyn 60 päiväksi

Ranskalainen tutkijaryhmä aikoo selvittää, miten painottomuus vaikuttaa elimistöön. Tutkijat etsivät nyt vapaaehtoisia miehiä, jotka ovat halukkaita viettämään sängyssä kaksi kuukautta. Koekaniineille maksetaan hyvin.

Nukkkuva mies
© Shutterstock

Jää sänkyyn 60 päiväksi ja tienaa 16 000 euroa.

Ranskalainen avaruuslääketieteen tutkimuskeskus, Medes, etsii 24:ää tervettä miestä unelmahommaan.

Kokeessa simuloidaan sitä, mitä elimistölle tapahtuu, kun painovoima on erittäin heikko.

Aina vähintään toinen olkapää sängyssä

Koe suoritetaan Maassa, mutta silti kaksi sängyssä vietettyä kuukautta antavat tutkijoiden mukaan hyvän käsityksen siitä, mitä avaruuden painottomuus tekee elimistölle.

Kaksi viikkoa ennen 60 päivää kestävää koetta osallistujien fysiikka tutkitaan tarkoin. Kun koehenkilöt ovat viettäneet 60 vuorokautta sängyssä, tutkijat tekevät jälleen kokeita, joilla selvitetään, miten kahden kuukauden sänkylepo on vaikuttanut miehiin.

Koko 60 vuorokauden koejakson ajan koehenkilöiden pitää pitää ainakin toinen olkapää koko ajan kiinni sängyssä. Puolet koehenkilöistä nauttii lisäksi erilaisia lääkkeitä, jotta saadaan selville, miten ne vaikuttavat "painottomassa elimistössä".

Tarpeet tehdään makuulla

Osallistujien pitää olla 20–45-vuotiaita, he eivät saa tupakoida, heidän pitää olla hyvässä fyysisessä kunnossa, heillä ei saa olla allergioita, ja heidän painoindeksinsä tulee olla 22–27.

Tilaisuus kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta tutkijat varoittavat, että makaaminen on kovaa hommaa. Koehenkilöiden pitää syödä ja peseytyä sängyssä ja myös tarpeet pitää tehdä makuuasennossa 60 päivän ajan. Palkkaa hommasta maksetaan 265 euroa päivä.

Jos luulet kestäväsi kaksi kuukautta sängyssä, täytä hakemuskaavake ja toivo parasta!