7 hyvää syytä rakastaa omia karvoja

Karvat kainaloissa JA alempanakin auttavat kumppanin etsinnässä, ja nenäkarvat pelastavat bakteereilta ja viruksilta. Me ihmiset emme arvosta karvojamme lainkaan niin paljon kuin ehkä pitäisi.

© Shutterstock

1. Kulmakarvat ohjaavat hikeä

Ilman kulmakarvoja hiki ja lika valuisivat otsalta alas silmiin. Lisäksi kulmakarvat tehostavat ilmeitä ja auttavat meitä viestimään kanssatallaajiemme kanssa.

2. Kainalokarvat houkuttelevat kumppaneita

Kainalo- ja häpykarvat levittävät ihon rauhasten hajua, jolla nykytutkimuksen mukaan uskotaan olevan ratkaiseva rooli sukupuolten välisessä vetovoimassa.

3. Ripset räpsyttelevät pölyn pois

Silmäripset seulovat ilmasta hiukkasia, ja lisäksi niiden liike tuottaa silmien ympärille ilmavirtauksia, jotka estävät pölyä pääsemästä silmiin.

4. Parta viestii miehen iästä

Parrasta harmaantumisen näkee heti, joten parta antaa osviittaa miehen iästä ja kantajansa miehekkyydestä.

5. Nenäkarvat torjuvat infektioita

Nenäkarvat toimivat yksinkertaisena mutta tehokkaana suodattimena, joka vangitsee ilmasta pölyä ja taudinaiheuttajia. Ne siis estävät nenän herkkiä limakalvoja vaurioitumasta tai saamasta tartuntaa.

6. Rintakarvat viestivät maskuliinisuutta

Parran tavoin rintakarvat ovat selvä signaali kantajansa sukupuolesta ja iästä. Tuuhea rintakarvoitus on yleensä yhteydessä korkeaan mieshormoni testosteronin tasoon elimistössä.

7. Korvakarvat suojelevat tärykalvoa

Korvakarvat estävät pölyä, likaa ja bakteereja pääsemästä tärykalvolle ja auttavat siten kuuloa pysymään kunnossa.