nb_u46 hipsters

Tutkija: Kaikki hipsterit muistuttavat toisiaan

Jos yrittää erottua joukosta, muistuttaa pian vain kaikkia niitä muita, joista pyrkii erottautumaan. Näin toteaa ranskalainen aivotutkija, joka on tiivistänyt hipstereiden käyttäytymisen matemaattiseksi kaavaksi.

torstai 13. marraskuuta 2014 teksti Carsten Nymann

”Te kaikki olette yksilöitä!” ”Kyllä, me kaikki olemme yksilöitä!” ”Te kaikki olette erilaisia!” ”Kyllä, me kaikki olemme erilaisia!” ”Minä en ole …”

Sitaatti on legendaarisen brittiläisen Monty Python -ryhmän Brianin elämä -elokuvasta vuodelta 1979.

Nyt ranskalainen matemaattisen neurotieteen tutkija Jonathan Touboul Pariisissa toimivasta Collège de France -tutkimuslaitoksesta on pureutunut yksilöllisyyden käsitteeseen 2000-luvun hipsteriliikkeessä.

Touboul on esittänyt yksilöllisyyden kaavan muodossa ja tullut siihen tulokseen, että ihmiset, jotka toivovat erottuvansa muista, väistämättä lopulta muistuttavat toisiaan.

Antitavalliset ruutupaidat

Kävelyretkellä missä tahansa pohjoismaisessa suurkaupungissa voi nykyään nähdä suhteelllisen paljon partoja, ruutupaitoja, valkoisia tennissukkia ja 50-luvun hattuja.

Lyhyesti kuvattuna hipsteri poikkeaa tyyliltään tavallisesta, ja aito hipsteri yhdistelelee vaatteita, kampausta, partaa ja silmälaseja sikin sokin – mitä epäsovinnaisemmin, sitä parempi.

Hipstereiden, jotka omasta mielestään alkavat olla jo liian tavallisia, ei tarvitse tehdä muuta kuin alkaa pukeutua sovinnaisesti, niin he erottuvat jälleen joukosta.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: