Aivoja voi harjoittaa
Aivot

Voit parantaa aivojesi toimintaa.

© Shutterstock

Testaa aivosi: Muisti

Voit vahvistaa muistiasi yksinkertaisella menetelmällä. Se luo aivoihisi ennätysajassa uusia vahvoja yhteyksiä – ja harjoituksen teho säilyy useita kuukausia lopettamisen jälkeen.

maanantai 6. elokuuta 2018 teksti Andreas Andersen & Christian Juul

Voit saada itsellesi muistimestarin aivot vain kuudessa viikossa.

Uusi tutkimus osoittaa, että tavallisten ihmisten ja muistimestareiden aivot eivät eroa toisistaan rakenteeltaan vaan ero piilee aivosolujen välisissä yhteyksissä.

Harjoittelu tehoaa näihin yhteyksiin nopeasti ja tehokkaasti.

Voit testata oman muistisi tässä, ennen kuin ryhdyt harjoittelemaan:

W3Schools

Kuviteltu kiertokäynti kotona hioo muistin kuntoon

Tutkimuksessa kuvannettiin aivot ryhmältä tavallisia ihmisiä, ennen kuin he aloittivat kuusi viikkoa kestäneen aivotreenikuurin.

Jakson aikana koehenkilöille opetettiin paikkamenetelmäksi kutsuttu muistitekniikka. Siinä heidän piti sijoittaa mielessään muistettavat asiat itselleen tuttuun ympäristöön, esimerkiksi omaan kotiin.

Kun henkilöt sitten myöhemmin kävivät kotinsa huoneet mielessään läpi, he muistivat asiat, jotka he olivat sijoittaneet sinne.

Voit itse aloittaa harjoittelun perehtymällä Tieteen Kuvalehden uuteen artikkelisarjaan Aivotreeni, joka tarjoaa roppakaupalla hauskoja tehtäviä ja kiinnostavaa tietoa.

Nyt Tieteen Kuvalehdellä on loistotarjous: Saat kaksi Tieteen Kuvalehteä ja tyylikkään Bluetooth-kaiuttimen vain hintaan 4,90.

Aivosolujen yhteydet vahvistuivat

Koehenkilöt selvisivät huomattavasti paremmin harjoittelua seuranneista muistitesteistä kuin ne henkilöt, jotka eivät olleet harjoitelleet.

Aivokuvantaminen osoitti, että muistitekniikkaa harjoitelleilla ihmisillä aivosolujen väliset yhteydet muistuttivat 23:n maailman parhaan muistajan aivojen yhteyksiä.

Vielä neljä kuukautta harjoittelun jälkeen koehenkilöt selvisivät muistitestistä huomattavasti paremmin kuin ennen harjoittelua.

Testaa ÄO:si:

Tieteen Kuvalehti on julkaissut kenties netin tarkimman, tieteellisesti valikoidun ÄO-testin, joka on kehitetty yleisesti tunnustetun WAIS-III-testin (Wechsler Adult Intelligence Scale III) pohjalta.

Tämän lähemmäs et tarkkaa ÄO-testiä netissä pääse.

TEE ÄO-TESTI TÄÄLLÄ!

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: