Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Voit parantaa aivojesi toimintaa.

© Shutterstock
Ihminen - Muisti

Testaa aivosi: Muisti

Voit vahvistaa muistiasi yksinkertaisella menetelmällä. Se luo aivoihisi ennätysajassa uusia vahvoja yhteyksiä – ja harjoituksen teho säilyy useita kuukausia lopettamisen jälkeen.

Voit saada itsellesi muistimestarin aivot vain kuudessa viikossa.

Uusi tutkimus osoittaa, että tavallisten ihmisten ja muistimestareiden aivot eivät eroa toisistaan rakenteeltaan vaan ero piilee aivosolujen välisissä yhteyksissä.

Harjoittelu tehoaa näihin yhteyksiin nopeasti ja tehokkaasti.

Voit testata oman muistisi tässä, ennen kuin ryhdyt harjoittelemaan:

Kuviteltu kiertokäynti kotona hioo muistin kuntoon

Tutkimuksessa kuvannettiin aivot ryhmältä tavallisia ihmisiä, ennen kuin he aloittivat kuusi viikkoa kestäneen aivotreenikuurin.

Jakson aikana koehenkilöille opetettiin paikkamenetelmäksi kutsuttu muistitekniikka. Siinä heidän piti sijoittaa mielessään muistettavat asiat itselleen tuttuun ympäristöön, esimerkiksi omaan kotiin.

Kun henkilöt sitten myöhemmin kävivät kotinsa huoneet mielessään läpi, he muistivat asiat, jotka he olivat sijoittaneet sinne.

Aivosolujen yhteydet vahvistuivat

Koehenkilöt selvisivät huomattavasti paremmin harjoittelua seuranneista muistitesteistä kuin ne henkilöt, jotka eivät olleet harjoitelleet.

Aivokuvantaminen osoitti, että muistitekniikkaa harjoitelleilla ihmisillä aivosolujen väliset yhteydet muistuttivat 23:n maailman parhaan muistajan aivojen yhteyksiä.

Vielä neljä kuukautta harjoittelun jälkeen koehenkilöt selvisivät muistitestistä huomattavasti paremmin kuin ennen harjoittelua.

Lue myös:

Aivot

Painajaiset – 13 asiaa, joita et tiennyt painajaisista

6 minuuttia
Muisti

Treenaa aivojasi: Muisti

13 minuuttia
SHUTTERSTOCK
Muisti

Siru aivoissa parantaa muistia

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota