Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Calender
Ihminen - Muisti

Neljä uskomusta muistista

Voiko asioita muistaa valokuvantarkasti? Lue vastaus tästä.

Uskomus: On hyvä, jos muistaa paljon asioita. Tosiasia: Kaikkea ei kannata painaa muistiin. Jos unohtaa epäolennaisuudet, aivojen on helpompi löytää merkitykselliset muistot ja palauttaa ne mieleen.

Uskomus: Jotkin asiat eivät unohdu koskaan. Tosiasia: Muistot säilyvät sitä paremmin, mitä useammin niihin palataan. Jos merkittävän asian tai tapauksen ei anneta kadota muistista, se ei unohdu itsestään.

Uskomus: Joillakin on valokuvamuisti, joten he muistavat näkemänsä pikkutarkasti. Tosiasia: Vaikka esimerkiksi joillakin autisteilla on harvinaisen hyvä näkömuisti, valokuvamuistista ei ole saatu pitävää näyttöä.

Uskomus: Hyvääkin muistia voi vielä parantaa lääkkeillä. Tosiasia: Muistin toimintaa tehostavien aineiden käytöstä näyttää olevan terveelle ihmiselle enemmän haittaa kuin hyötyä henkisen suorituskyvyn kannalta.

Lue myös:

Muisti

Treenaa aivojasi: Muisti

13 minuuttia
SHUTTERSTOCK
Muisti

Siru aivoissa parantaa muistia

1 minuuttia
Muisti

Vauvan veri vahvistaa muistia

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota