Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

IQ Test papers
Ihminen - ÄO-testi

Mikä on ÄO-testi?

ÄO-testillä mitataan ihmisen loogista päättelykykyä, muistitoimintoja, kolmiulotteista ajattelua ja kielellistä lahjakkuutta.

Tiedon maailma -kirjasarjasta: Älykkyysosamäärästä käytetään lyhennettä ÄO tai kansainvälistä lyhennettä IQ. Luku kertoo, mihin kohtaan henkilö sijoittuu älyllisestä kehitysvammaisuudesta nerokkuuteen ulottuvalla asteikolla. Älykkyysosamäärän selvittämiseen käytetään yleensä koesarjaa, joka sisältää kuviopäättelytehtäviä. Tarkoituksena on määrittää todellisen iän ja älykkyysiän suhde. Jos esimerkiksi kymmenvuotias lapsi selvittää testin 12-vuotiaiden keskiarvotuloksella, hänen ÄO:nsa on 120.

Testaa oma ÄO:si suurella ÄO-testillämme.

Tilastojen mukaan kaksi kolmasosaa saa tulokseksi 85–115. Suuret poikkeukset jompaan kumpaan suuntaan ovat melko harvinaisia.

Samasta testityypistä on nykyään monia muunnelmia. Niillä voidaan testata alle kouluikäisiäkin lapsia. Nykyiset testit ovat kulttuurista riippumattomia eli esimerkiksi koulutus ja ammatti eivät vaikuta testissä menestymiseen. Suuri älykkyysosamäärä ei siis tarkoita välttämättä sitä, että henkilö olisi korkeasti koulutettu.

Lue myös:

Älykkyys

3 älykkäiden ihmisten harmia

3 minuuttia
ÄO-testi

Kun teet ÄO-testin, saat selville älykkyytesi

5 minuuttia
IQ 16/2014
ÄO-testi

Mikä on korkein ÄO?

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota