IQ Test papers
Ihminen - ÄO-testi

Mikä on ÄO-testi?

ÄO-testillä mitataan ihmisen loogista päättelykykyä, muistitoimintoja, kolmiulotteista ajattelua ja kielellistä lahjakkuutta.

Tiedon maailma -kirjasarjasta: Älykkyysosamäärästä käytetään lyhennettä ÄO tai kansainvälistä lyhennettä IQ. Luku kertoo, mihin kohtaan henkilö sijoittuu älyllisestä kehitysvammaisuudesta nerokkuuteen ulottuvalla asteikolla. Älykkyysosamäärän selvittämiseen käytetään yleensä koesarjaa, joka sisältää kuviopäättelytehtäviä. Tarkoituksena on määrittää todellisen iän ja älykkyysiän suhde. Jos esimerkiksi kymmenvuotias lapsi selvittää testin 12-vuotiaiden keskiarvotuloksella, hänen ÄO:nsa on 120.

Testaa oma ÄO:si suurella ÄO-testillämme.

Tilastojen mukaan kaksi kolmasosaa saa tulokseksi 85–115. Suuret poikkeukset jompaan kumpaan suuntaan ovat melko harvinaisia.

Samasta testityypistä on nykyään monia muunnelmia. Niillä voidaan testata alle kouluikäisiäkin lapsia. Nykyiset testit ovat kulttuurista riippumattomia eli esimerkiksi koulutus ja ammatti eivät vaikuta testissä menestymiseen. Suuri älykkyysosamäärä ei siis tarkoita välttämättä sitä, että henkilö olisi korkeasti koulutettu.

Lue myös:

Aivot

Ajatuksen voima kukistaa kivun

7 minuuttia
ÄO-testi

Kuinka älykäs olet?

3 minuuttia
IQ 16/2014
ÄO-testi

Mikä on korkein ÄO?

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!