Aprillia, aprillia: Lyhyet ihmiset ovat älykkäämpiä

Aivan uusi kanadalaistutkimus vahvisti ensimmäistä kertaa suoran yhteyden ÄO:n ja murrosiän niukan kasvun välillä.

Kanadalaistutkijat ovat saaneet selville, että kasvuhormonit ehkäisevät aivosolujen kehitystä.

© Shutterstock

Pitääkö sinun nousta varpaillesi ylettyäksesi marketissa ylähyllylle?

Silloin olet luultavasti keskimääräistä älykkäämpi.

Lyhyiden aivot ovat kehittyneemmät

Kanadalaisen Greater Ontario Technical Universityn eli GotU:n ryhmä analysoi yli 10 000:n pohjoismaalaisen, yhdysvaltalaisen ja kiinalaisen tiedot ja totesi, että ihmisen älykkyydelle on tärkeä etenkin yksi geeni.

Geeni, joka on nimeltään aPrLL-1-4, ohjaa hermosolujen eli neuronien muodostumista aivoissa ja siten vaikuttaa aivojen kykyyn omaksua tietoa ja varastoida sitä.

Tutkimustulokset osoittavat, että kasvuhormonit voivat häiritä geenin toimintaa, minkä vuoksi geeni toimii vilkkaammin lyhyillä ihmisillä.

Murrosikä ratkaisee

Aineiston perusteella aPrLL-1-4 toimi vilkkaimmin alle 162-senttisillä naisilla ja alle 170-senttisillä miehillä.

Tutkijat pystyivät täten vahvistamaan suoran yhteyden lasten ja murrosikäisten kasvukausien ja heidän myöhemmän älykkyysosamääränsä välillä.

Mitä myöhemmin kasvupyrähdys alkoi ja mitä lyhyempi se oli 9-16-vuotiailla, sitä suurempi yksilöiden älykkyysosamäärä oli aikuisena.

Selittää aasialaisten ÄO-luvut

Tutkijat toivovat, että he kykenevät kehittämään geeniterapian, joka kiihdyttää aPrLL-1-4-geenin toimintaa lapsilla ja nuorilla niin, että myös pitemmäksi venähtävien älykkyysosamäärä saadaan tyydyttävälle tasolle.

”On yleisesti hyväksytty käsitys, että erittäin älykkäät ihmiset ovat fyysisesti heikkoja ja fyysisesti vankemmat ovat vähemmän lahjakkaita. Nyt meillä on asiasta dokumentoitua faktaa”, toteaa tutkimusjohtaja J. O. King ja jatkaa:

"Tulos selittää myös sen, miksi kaakkoisaasialaisten ÄO on selvästi yli maailman keskitason."

Testaa ÄO:si:

Tieteen Kuvalehti on julkaissut kenties netin tarkimman, tieteellisesti valikoidun ÄO-testin, joka on kehitetty yleisesti tunnustetun WAIS-III-testin (Wechsler Adult Intelligence Scale III) pohjalta.

Tämän lähemmäs et tarkkaa ÄO-testiä netissä pääse.

>> TEE ÄO-TESTI TÄÄLLÄ!