Laiskuus voi olla merkki älykkyydestä

Laiskuus voi olla merkki älykkyydestä

Henkilöt, jotka ovat mielellään tekemättä mitään, voivat olla älykkäämpiä kuin fyysisesti aktiiviset ihmiset. Näin väitetään äskettäin julkaistussa yhdysvaltalaistutkimuksessa.

tiistai 19. joulukuuta 2017 teksti Nanna Vium

Jos sinussa on hieman sohvaperunan vikaa, istut mielelläsi tuijottaen eteesi ja kierrät kuntosalin sisäänkäynnin kaukaa, asiasi voivat olla aika hyvin.

Florida Gulf Coast -yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan laiskuudella ja korkealla älykkyydellä saattaa olla yhteys.

Älykkäät sietävät tylsyyttä

Tutkimus, joka julkaistiin juuri Journal of Health Psychology -tiedelehdessä, viittaa siihen, että henkilöt, jotka mielellään ajattelevat paljon ja ratkovat vaikeita ongelmia, ovat fyysisesti huomattavasti vähemmän aktiivisia kuin henkilöt, jotka eivät ole niin kiinnostuneita pohdinnoista ja ongelmanratkaisusta.

Tutkijoiden mukaan tämä saattaa johtua siitä, että hyvin älykkäät ihmiset eivät ole kovin herkkiä pitkästymään, eivätkä he siksi tarvitse fyysistä rasitusta tylsyyden karkottamiseksi.

Tutkijoiden väittämää tukee 1990-luvulla julkaistu tutkimus, joka osoittaa, että henkilöt, jotka eivät pohdi maailman menoa kovin paljon, pelkäävät tylsyyttä ja pitkästymistä.

SUKELLA ELIMISTÖN SALOIHIN, tilaa Tieteen Kuvalehti

Kokeessa mitattiin fyysistä aktiivisuutta

Uudessa yhdysvaltalaistutkimuksessa tutkijat tekivät 60 koehenkilölle persoonallisuustestin ja jakoivat heidät kahteen ryhmään: "ajattelijoihin" ja "ei-ajattelijoihin”. Sen jälkeen koehenkilöiden fyysistä aktiivisuutta mitattiin viikon ajan.

Tutkijaryhmä korostaa kuitenkin, että koehenkilöiden pienen lukumäärän vuoksi tulosten varmistamiseksi tarvitaan lisää tutkimuksia.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: