5 ihmeellistä ihmelasta

Ihmelapsi on jollain tavoin erittäin älykäs. Hiljattain selvisi, että älykkäiden ihmisten aivosolut osaavat tehdä taitavasti yhteistyötä. Osalla tiimityö on poikkeuksellisen tehokasta. Tässä voit tutustua viiteen erikoiseen ihmelapseen.

Ihmelapsi topbillede

1. Autistinen ihmelapsi yllätti lääkärit

Kun Jacob Barnett oli aivan pieni, hänellä diagnosoitiin autismin kirjon häiriö. Youtube.

Jacob Barnett pääsi opiskelemaan yliopistoon 10-vuotiaana. Hän opiskeli astrofysiikkaa ja opetti muille opiskelijoille matematiikkaa.

Kun hän oli aivan pieni, hänellä diagnosoitiin autismin kirjon häiriö, eivätkä lääkärit uskoneet hänen oppivan puhumaan eikä lukemaan.

Nyt hän on 18-vuotias, hänen älykkyysosamääränsä on 170, ja hän on tekemässä väitöskirjaansa teoreettisesta fysiikasta.

2. Inhimillinen taskulaskin

Priyanshi oli 12-vuotiaana nuorin päässälaskun maailmanmestaruuskisojen osanottaja, minkä vuoksi häntä voidaan pitää ihmelapsena. Youtube.

Priyanshi Somani voitti vuonna 2010 päässälaskun maailmanmestaruuskisan, vaikka hän oli vasta 12-vuotias ja kilpailun nuorin osanottaja.

Hän pystyi laskemaan kymmennumeroisten lukujen neliöjuuret alle seitsemässä minuutissa. Hän oli siten kaksi kertaa niin nopea kuin edellisvuoden voittaja.

3. Ihmelapsi yliopistossa

March Boedihardjo pääsi yliopistoon yhdeksänvuotiaana. Youtube.

March Boedihardjon isoveli alkoi opiskella matematiikkaa 14-vuotiaana, mutta se ei hätkäyttänyt Marchia.

March pääsi Hongkongin yliopistoon jo yhdeksänvuotiaana, ja hän valitti heti siitä, että siellä opetetut aineet olivat liian helppoja hänelle.

Neljä vuotta myöhemmin hän sai valmiiksi matemaattisten tieteiden kandidaatintutkinnon.

4. Konserttiviulisti vaipoissa

Akim Kamara – yksi monista ihmelapsista – hämmästytti 18 000 konserttivierasta taidoillaan. Youtube.

Akim Kamara oppi soittamaan viulua käyttäessään vielä vaippoja, ja hän kolmivuotiaana hän ällistytti 18 000 kuulijaa taidoillaan.

Hänen kykynsä huomattiin jo ennen kuin hän oppi puhumaan, ja nykyisin tämä ihmelapsi pystyy soittamaan minkä tahansa kappaleen kuultuaan sen vain kerran.

5. Lastentarhalainen Mensassa

12 vuotta ja kolme tieteellistä tutkintoa – Tanishq Abraham on yksi maailman ihmelapsista. Youtube.

Koska nelivuotiaana Tanishq Abrahamin älykkyysosamäärä oli yli 145, hänet hyväksyttiin kansainvälisen älyköiden yhdistyksen Mensan jäseneksi.

Tanishq on nyt 12-vuotias, ja hänellä on kolme tieteellistä tutkintoa California Collegesta. Hän on ilmoittanut aikovansa lääkäriksi, tutkijaksi, nobelistiksi ja Yhdysvaltojen presidentiksi.