Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ihminen - Älykkyys

Aivotreeni: Treenaa lukuja

Pidätkö aivosi kunnossa? Henkinen voimaharjoittelu saa aivosolut luomaan uusia yhteyksiä samalla kun aivokuori kasvaa. Pidä älymuskelisi kunnossa Tieteen Kuvalehden aivotreenillä.

1. Pääasia: Luvut

Kuulutko niihin ihmisiin, joiden kasvot alkavat loistaa, jos laskutehtävässä jotakin pitää jakaa seitsemällä, vai ovatko laskutaidot kadonneet tyystin aivoistasi vuosien varrella?

Lukujen ymmärrys on laaja käsite, ja monissa tutkimuksissa viitataankin siihen, että ihmisillä olisi synnynnäinen taito erottaa eri lukumääriä. Lapsuuden aikana nämä matemaattiset kyvyt joko kehittyvät tai jäävät vähemmälle huomiolle.

Lukujen ymmärrystä voi kuitenkin harjoitella läpi elämän. Aivoja voidaan muokata niin, että aivoihin syntyy uudenlaisia yhteyksiä, kun ihminen oppii jotain uutta tai vahvistaa tiettyjä osaamisalueitaan.

2. Harjoittelu

Voit parantaa matemaattisia kykyjäsi ratkaisemalla sudokuja, ratkomalla arvoituksia tai laskemalla vaikeita laskutehtäviä päässäsi.

Voit myös tehdä tässä alla olevia tehtäviä. Ratkaisut löydät jutun lopusta.

1. Mikä luku kuuluu kysymysmerkin paikalle?

2. Mikä luku kuuluu kysymysmerkin paikalle?

3. Mikä on käännetyn kortin maa ja arvo?

4. Mikä luku kuuluu kysymysmerkin paikalle?

3. Treeniohjeet

Yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston tutkijat ovat osoittaneet, että laskutoimitusten tekeminen aktivoi tiettyjä aivosoluryhmiä.

Samaiset aivosolut heräävät, kun puhe siirtyy epätarkkoihin määriin, kuten ”hieman enemmän”, ”monet” tai ”kaikki” tai ”jokainen”.

Matemaattiset aivoyhteydet sijaitsevat aivojen Sulcus Interparietalis -alueella, aivojen kummallakin puolella päälakilohkossa.

Tutkijat arvelevat, että lukujen ymmärtäminen tapahtuu myös näillä alueilla.

Brittitutkijat ovat myös havainneet, että henkilöt, joilla yleensä ei ole ongelmia matemaattisissa tehtävissä, eivät osaakaan laskea kunnolla, jos Sulcus Interparietalis -alueen aivoyhteyksiä häiritään.

Ratkaisut

1. tehtävä: _0. Alimmainen viisinumeroinen luku on keskimmäisen ja ylimmän luvun erotus. _

2. tehtävä: 29. Vastakkaisten palleroiden summa on 37.

3. tehtävä: Pata 5. Joka vaakarivillä kolmas kortti on kahden ensimmäisen kortin arvon erotus. Pystyrivit määräävät kortin maan.

4. tehtävä: 5._ Joka kuviossa vinottain vastakkain olevien lukujen summa on sama. _

Lue myös:

Älykkyys

AIVOTREENI: Aloita harjoittelu nyt

1 minuuttia
Älykkyys

Näin sekasotku tekee hyvää aivoillesi

2 minuuttia
Älykkyys

Uusi tutkimus: Ainokaisella on erityiset aivot

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota