Shutterstock
Mand har svedpletter under armene

6 asiaa, jotka tekevät sinusta tieteen mukaan luotaantyöntävän

Kehonkieli, hormonit ja haju. Tutkimusten mukaan sinun kannattaa ottaa monta seikkaa huomioon, jos et halua vaikuttaa muiden mielestä luotaantyöntävältä.

1. Pysy kylliksi pehkuissa

Käsite "kauneusunet" ei ole mikään vitsi.

Liian vähäinen nukkuminen voi nimittäin karkottaa muut ihmiset.

Tähän tulokseen tultiin vuonna 2010 tehdyssä tutkimuksessa. Siinä ihmisiä, jotka eivät olleet nukkuneet 31 tuntiin, pidettiin vähemmän puoleensavetävinä, vähemmän terveinä ja muita tylsempinä.

2. Kiinnitä huomio kehonkieleen

Välillä kannattaa pälyillä sitä, miltä oma keho viestii.

Käsivarsien ristiminen, hartioiden työntäminen eteenpäin ja muutenkin sulkeutuneisuutta viestivä kehonkieli voivat vähentää viehättävyyttäsi muiden silmissä.

Sen osoittaa vuonna 2016 tehty tutkimus. Siinä niillä henkilöillä, joiden profiilikuvassa kehonkieli viesti avoimuutta, oli parempi menestys verkon deittipalveluissa kuin niillä, joiden asento henki sulkeutuneisuutta.

Etenkin ojennetut kädet tai käsivarret, jotka muodostavat ilmassa V-kuvion, näyttävät vetävän treffisivustolla ihmisiä puoleensa kuin magneetti.

3. Vedä henkeä

© Shutterstock

Stressi ei vain ole vaarallista terveydelle, vaan se voi myös karkottaa kiinnostukseksi kohteen.

Vuonna 2013 tehty tutkimus osoittaa, että naiset, joilla on elimistössään runsaasti stressihormoni kortisolia vaikuttavat heteroseksuaalisista miehistä paljon vähemmän viehättäviltä kuin muut naiset.

4. Hymy ei ole aina paras ase

Hymyn väitetään olevan lyhin tie kahden ihmisen välillä.

Näin ei kuitenkaan ole tieteen mukaan.

Vuonna 2011 laajassa tutkimuksessa kysyttiin yli 1 000 ihmiseltä, kuinka viehättävänä he pitivät heille näytetyissä valokuvissa esiintyviä henkilöitä.

Tulos osoitti selvästi, että naiset viehättyvät vähemmän miehistä, jotka hymyilevät paljon ja enemmän miehistä, jotka vaikuttavat ylpeiltä.

Toisaalta taas miehiä vetivät enemmän puoleensa naiset, jotka hymyilivät paljon ja vähemmän naiset, jotka näyttivät ylpeiltä.

5. Unohda rasvaiset vitsit

© Shutterstock

Roisit vitsit kannattaa jättää pois asialistalta kokonaan, jos haluaa tehdä johonkuhun vaikutuksen kynttilänvalossa.

Vuonna 2009 tehty tutkimus osoittaa, että huonot vitsit tai huumorintajuttomuus saavat ihmisen vaikuttamaan hyvin vähän kiinnostavalta. Eikä sukupuolten välillä ole tässä eroa.

6. Muista kainalot

Mand har svedpletter under armene
© Shutterstock

On sanomattakin selvää, että kainaloista huokuva kyynelet silmiin nostattavan tiukka hienhaju harventaa potentiaalisten kumppaneiden määrää merkittävästi.

Tiesitkö muuten, että kumppania etsivän ei myöskään kannata haista liian tutulta? Ihmiset etsivät kumppania, joka ei ole liian erilainen eikä geneettisesti myöskään liian samanlainen.

Ja ihmiset ratkaisevat sen tiedostamattaan ominaishajun perusteella.