Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miksi suihkuverho imeytyy iholle?

Suihkuverhon liimaantuminen kehoon kylpyhuoneessa johtuu ensisijaisesti ilman pyörteilystä, niin sanotusta sykloniefektistä, sekä lämpimän ja kylmän ilman keskinäisestä taistelusta.

Shutterstock

Suihkuverho hakeutuu kohti suihkussa olijaa kahdesta syystä. Ensiksikin vesisuihku saa aikaan ilmapyörteen, joka vetää verhoa.

Toiseksi suihkuverhon sisällä lämmin ilma liikkuu ylöspäin, jolloin lattian rajaan syntyvä alipaine vetää verhoa sisäänpäin.

© Claus Lunau

Näin suihkuverho painuu sinua kohti

 • Suihku panee ilman pyörteelle

  Suihkusta tuleva vesivirta saa ilman pyörteilemään. Tällöin suihkuverhon sisään syntyy matalapaine, joka vetää verhoa sisäänpäin. Tämä ilmiö syntyy sekä kylmässä että lämpimässä suihkussa.

 • Lämmin ilma nousee

  Kun lämmin vesi lämmittää ilmaa suihkuverhon sisällä, lämmin ilma kohoaa. Lattian rajaan syntyy alipaine.

 • Verhon alta virtaava ilma työntää verhoa

  Kun suihkuverhon sisällä lattian rajassa on alipaine, suihkuverhon alta virtaa uutta ilmaa tasoittamaan paine-eron. Ilmavirta saa verhon painumaan kohti suihkuttelijaa.

 • Avoin kylpyhuoneen ovi pitkittää lähentelyä

  Jos kylpyhuoneen ovi on auki, suihkuverhon alta pääsee virtaamaan jatkuvasti uutta viileää ilmaa. Jos ovi on kiinni, kylpyhuoneen ilma lämpiää ja ilman virtaus heikkenee.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota