Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

lihaa sulattaa
Fysiikka - Fysiikan ilmiöt

Lihaa ei kannata sulattaa lämpimässä vedessä

Sulatan usein lihan, josta aion tehdä ruokaa, vedessä. Käytän tarkoitukseen melko lämmintä vettä. Onko tämä hyvä tapa sulattaa pakaste?

Pakastetun lihan sulamista voi jossain määrin nopeuttaa panemalla sen lämpimään veteen. Tapa ei ole kuitenkaan suositeltava, sillä pakastetun elintarvikkeen sisältämät uinuvat mikrobit virkoavat sulamisen edetessä. Kun ympäristön lämpötila on 20–30 astetta, ne suorastaan villiintyvät.

Tämä pätee niin tavallisiin elintarvikkeen pilaantumista aiheuttaviin mikrobeihin kuin mahdollisiin taudinaiheuttajiinkin.

Sillä, sulattaako lihan vedessä sellaisenaan vai pakastepussissa, ei ole käytännön merkitystä, sillä mikrobit voivat lisääntyä niin lihan pinnalla kuin pussissa olevassa nesteessäkin.

Jos lihan sulamista on nopeutettava, ts. sitä ei ehdi sulattaa turvallisesti jääkaapissa eikä käytössä ole mikroaaltouunia, sulatukseen voi käyttää juoksevaa kylmää vettä. Tämä ratkaisu on tosin ekologisesti huono. Mikroaaltouunissa liha sulaa nopeasti, sillä se lämpenee tasaisesti kaikkialta eikä vain pinnalta sisäänpäin.

Lue myös:

Fysiikan ilmiöt

Yhdysvaltalaisfyysikko aikoo luoda spiraalin nykyisyyden ja menneisyyden välille

17 minuuttia
Suhteellisuusteoria

Nyt fyysikot voivat löytää mystiset madonreiät

3 minuuttia
Sound barrier
Fysiikan ilmiöt

Ymmärrä äänivalli 3 minuutissa

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota