Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Eläimet

Vaarallisin eläin

Monet eläimet voivat olla vaarallisia ihmiselle. Mikä eläin tappaa eniten ihmisiä?

Eniten kuolemantapauksia aiheuttavat tauteja levittävät eliöt. Esimerkiksi malariaa levittävä hyttynen aiheuttaa epäsuorasti vuosittain 2,5 miljoonan ihmisen kuoleman. Eläimet, joista aiheutuu ihmiselle suoranaista vaaraa, ovat usein suurpetoja. Eläimet, joita pidetään ihmiselle vaarallisina, eivät kuitenkaan ole todellisuudessa syypäitä kovinkaan moneen kuolemantapaukseen. Esimerkiksi hait tappavat vuosittain noin 30 ihmistä, kun taas tiikerien ja muiden suurten kissaeläinten uhriksi joutuu noin sata ihmistä joka vuosi. Kotieläimet ovat yllättävästi eniten kuolemantapauksia aiheuttavien eläinten luettelossa toisella sijalla. Varsinkin hevoset ja koirat ovat usein syypäitä hengenvaarallisiin onnettomuuksiin. Säikähtäessään hevoset voivat potkia tai nousta pystyyn, ja usein ihminen on silloin väärässä paikassa. Kaikein eniten ihmisiä kuitenkin tappavat käärmeet. Pelkästään pyramidikyy, joka elää suuressa osassa Aasiaa, on vuosittain syynä noin 10 000 ihmisen kuolemaan.

Lue myös:

Eläimet

TOPLISTA: 12 ihmiselle vaarallisinta eläintä

7 minuuttia
Malariahyttynen
Eläimet

Top 10: maailman vaarallisimmat eläimet

2 minuuttia
Hyönteiset

Tämä kesä on Pohjolan vaarallisimman eläimen paratiisi

5 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota