Tutustu luonnon omaperäisimpiin taikureihin
Ne kykenevät muuttamaan ruumiinsa kemialliseksi aseeksi, teleporttaamaan itsensä ilman halki tai loihtimaan itsestään jättiläisen. Todellisuuden oudoimmat oliot haastavat mielikuvituksen rajat.

Muurahainen räjäyttää itsensä
Kaakkois-Aasian sademetsissä elää muurahaisia, jotka ovat valmiita uhraamaan henkensä muiden puolesta.
Borneolaislajin tieteellinen nimi Colobopsis explodens kertoo, että kyse on itsemurhapommittajista.

Oikeanpuoleinen kamikazemuurahainen vie vihollisen mukanaan kuolemaan räjäyttämällä takaruumiinsa myrkkyaseineen.
Jos toiset hyönteiset ryhtyvät pesänvaltaukseen, muurahaiset räjäyttävät itsensä jännittämällä takaruumiinsa lihaksia.
Kun ruumiinosan paine kasvaa räjähtämispisteeseen, tunkeilijoiden päälle purskahtaa keltaista limamaista myrkkyä, joka on peräisin suurista rauhasista. Uhrautuvat muurahaiset kuuluvat aina alimpaan kastiin, työläisiin, jotka ovat steriilejä naaraita.
Nykyään tunnetaan 15 muurahaislajia, joiden työläiset muuttuvat kemiallisiksi aseiksi silloin, kun yhdyskuntaa pitää puolustaa.
Kalan pelastus on pullistuminen
Pallokala näyttää sopivan luonnostaan häviäjän rooliin. Vähän kummallinen tropiikin merieläin, josta on olemassa 120 eri lajia, ui uskomattoman hitaasti, eikä se siten pysty livistämään tiehensä, kun peto bongaa sen.
Vaikutelma on kuitenkin väärä, sillä pallokala on kaikkea muuta kuin helppo saalis. Kun erikoinen eväkäs aistii vaaran, se alkaa täyttää itseään vedellä ja pullistaa kokonsa kolminkertaiseksi vain 10–14 sekunnissa.
Koska pallokalan pinnassa törröttävät jäykät piikit, useimmat pedot kiertävät sen kaukaa.

Kun petoeläin lähestyy pallokalaa, tämä alkaa paisua. Muodonmuutoksen on tarkoitus aiheuttaa pelkoa.
Hämmästyttävän muodonmuutoksen mahdollistaa pallokalan ainutlaatuinen anatomia. Esimerkiksi mahalaukku on erittäin venyvä, ja sen tilavuus voi kasvaa 100-kertaiseksi.
Kala pystyy järjestämään paisuvalle mahalleen tilaa sen ansiosta, että siltä puuttuvat ne kylkiruodot, jotka normaalisti estävät ruumiinonteloa leviämästä. Lisäksi pallokalan ruodot ja lihakset liittyvät toisiinsa kaloille epätyypillisellä tavalla, sillä hartian ruodot ovat liikkuvat.
Siksi pallokala pystyy avaamaan suunsa ammolleen, kun se haluaa pullistaa itsensä nopeasti nielemällä ahnaasti vettä. Puolustuskeino antaa hyvän suojan pieniä petoja vastaan.
Saalistajan kitaan joutumisen varalta pallokalalla on toinen suojamekanismi, joka vain vahvistaa käsitystä, että pallokala ei ole avuton uhri. Siinä elävät bakteerit tuottavat nimittäin tetrodotoksiinia, joka on niin tehokkaasti halvaannuttava hermomyrkky, että yhdellä grammalla sitä on mahdollista tappaa tuhatkunta ihmistä.
Rukoilijasirkka kulkee kuin teleportin kautta
Ennen kuin nuoret rukoilijasirkat saavat lentämisen mahdollistavat siivet, ne hypähtelevät paikasta toiseen.
Ponkaisut ovat niin rajuja, että hyönteiset vaikuttavat häviävän hetkellisesti näkökentästä. Ponnistuksesta laskeutumiseen kuluu aikaa kymmenesosasekunnin verran.

Nuoret rukoilijasirkat hyppäävät sellaista vauhtia, että ihmisen on mahdoton nähdä niiden ilmalentoa ilman apuvälineitä.
Rukoilijasirkan ilmiömäinen nopeus ei ole ainoa taianomainen asia sen teleportaatiossa.
Säilyttääkseen tasapainonsa ilmalennon aikana ja pystyäkseen laskeutumaan hallitusti hyönteinen hyödyntää paitsi erikoista ruumiinrakennettaan myös taipumustaan liikeakrobatiaan.
Havaintojen mukaan nämä vaaleanvihreät pikkupedot kiertävät pitkulaista vartaloaan ilmassa ja suuntaavat tarkasti päämääräänsä, joka voi olla esimerkiksi oksa tai saaliseläin.
Hallitut pitkä hypyt eivät ole ominaisia hyönteisille. Valtaosa ötököistä menettää hallinnan ilmassa, kulkee ilmavirran mukana minne sattuu ja putoaa lopulta jonnekin.