Shutterstock

Top 5: Mitkä eläimet parittelevat pisimpään?

Ihmiset harrastavat seksiä keskimäärin 5,4 minuuttia kerralla. Monien muiden eläinten parittelu kestää paljon pidempään.

Ihminen ei ole ainoa nisäkäs, joka harrastaa seksiä huvin vuoksi. Toisaalta me emme jaksa harrastaa sitä kerralla läheskään niin pitkään kuin monet muut eläinlajit.

Ihmisen keskimääräinen yhdyntä kestää 5,4 minuuttia, todetaan tutkimuksessa. Muilla eläimillä pituus voidaan laskea tunneissa tai päivissä.

5. Pussihiiri (5–14 tuntia)

© Australian Museum

Pitkään kestävä parittelu käy koiraan voimille. Useita päiviä tai jopa viikon kestävän parittelukauden lopuksi pussihiirikoiraat kuolevat ylirasitukseen.

4. Heinäsirkka (12–18 tuntia)

© Shutterstock

Heinäsirkkanaarailla on useita kumppaneita. Pitkittämällä parittelua mahdollisimman kauan koiras yrittää varmistaa, että juuri sen siittiöt hedelmöittävät munat.

3. Kalkkarokäärme (jopa 24 tuntia)

© Shutterstock

Käärmenaarailla on paljon kosijoita. Se koiras, jota lykästää, jatkaa parittelua niinpitkään kuin mahdollista, jotta kilpakosijat kyllästyvät ja etsivät toisen naaraan.

2. Leijona (3–4 päivää)

© Shutterstock

Vaikka leijonanaaras olisi halukas parittelemaan, munasolun hedelmöittyminen ei ole varmaa. Siksi leijonat parittelevat 30–50 kertaa 3–4 päivän kuluessa.

1. Antennikrotti (koko elinikä)

© Getty Images

Kun antennikrottikoiras kohtaa naaraan, se lyöttäytyy kiinni tämän kylkeen ja kasvaa osaksi tämän ruumista. Elämänsä loppuvuodet koiras viettää siittiöpussina, joka hedelmöittää naaraan munat.