Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Villit jättiläiset ottavat yhteen

Normaalisti eläinkunnan jätit eivät juuri piittaa toisistaan. Ne voivat kuitenkin haastaa toisiaan kaksintaisteluun muun muassa kilpaillessaan ravinnosta.

Vaclav Silha/Barcroft/Getty Images

Äreä norsu riepottaa kiusanhenkeä

Norsun kärsä sisältää 150 000 lihasta ja voi nostaa 500 kiloa. Vuonna 2016 poikastensa kanssa liikkeellä ollut naaras todisti norsun voimat, kun puhveli ahdisteli niitä. Emo seivästi kookkaan naudan syöksyhampaisiinsa ja retuutti sitä ilmassa kuin räsynukkea.

Kim Maurer/Caters News/Ritzau Scanpix & Warner Bros.

Ryhävalas joutuu joukkotappeluun

Tiikerihai saalistaa yleensä yksin, mutta kun tavoitteena on tappaa iso saaliseläin, yksilöt voivat yhdistää voimansa. Hait hyökkäävät esimerkiksi ryhävalaan kimppuun ja purevat sen eviä. Pahoin vahingoittunut valas hukkuu lopulta.

KOSTA STAMOULIS/NOAA NMFS PERMIT #9321489-08

Ahnaat pedot raatelivat kirahvin

Kirahvi voi tappaa leijonan yhdellä kovalla potkulla. Silti kaksi nälkäistä leijonaa kävi täysikasvuisen kirahvin kimppuun vuonna 2017. Epämuodostuneiden sorkkien takia kirahvi hoiperteli, ja otteen saatuaan leijonat onnistuivat kaatamaan sen.

Vincent Grafhorst/Minden Pictures/Getty Images

Jaguaari puree hampaansa aivoihin

Jaguaari puree suuremmalla voimalla kuin tiikeri ja leijona. Vaikka kaimaani voi kasvaa yli kaksi kertaa niin isoksi kuin jaguaari, se ei mahda kissapedolle mitään. Lyhyen lähitaistelun jälkeen jaguaari puhkaisee kaulavaltimon tai kallon.

Suzi Eszterhas/Minden Pictures/Getty Images

Ilmastonmuutos saa Kanadan jääkarhut ottamaan riskejä

Hudsoninlahden ohentuvalla jäällä hylkeenpyynti ei enää onnistu. Jääkarhut ovat vaihtaneet vaarallisempaan saaliseläimeen: mursuun. Jääkarhu kellistää tonnin painoisen eläimen ja iskee kyntensä siihen varoen syöksyhampaita.

Paul Souders/Getty Images

Peippo sotkeutui metrin levyiseen verkkoon

Noin viisisenttinen ruumis ja kymmen-senttiset jalat tekevät australialaisesta Nephila-suvun kutojasta jätin hämähäkkien maailmassa. Metrin leveä verkko kestää jopa linnun, josta riittää hämähäkille syötävää useiksi viikoiksi.

Debsch

Voimakas puraisu musersi krokotiilin

Krokotiili tuli liian lähelle virtahevonpoikasta, ja 50 virtahevon lauma siirtyi hyökkäyskannalle. Virtahepojen purentavoima on tonneja, ja ne katkaisivat nopeasti matelijan selkärangan. Virta vei ruhon.

Vaclav Silha/Barcroft/Getty Images

Rohkea huulikarhuemo puolusti poikasiaan

Kun tiikeri yritti siepata huulikarhunpoikaset, emo ryhtyi vastahyökkäykseen. Se pelotteli ahdistelijaa pitkillä kynsillä ja julmalla irvistyksellä, mutta paras puolustuskeino oli pitkä tuuhea turkki, jota tiikeri ei viitsinyt sohia kauan.

Aditya Singh/Getty Images

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota